Antena Meniu Search
x

Video Bărbat încălzit cu pături de paramedici, pe marginea drumului, în aşteptarea ambulanţei venită de la 60 de kilometri, în urma unui accident

Un accident rutier produs aseară, în Dej, ne arată încă odată lipsurile sistemului sanitar, ajuns şi aşa la limită în aceasta perioadă. Trei persoane au fost rănite în urma impactului dintre două maşini, iar una dintre victime a fost nevoită să stea întinsă pe asfalt mai bine de jumătate de oră, pentru că singura ambulanţă disponibilă se afla la 60 de kilometri distanţă.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 27.11.2020, 07:56

Bărbat încălzit cu pături de paramedici, pe marginea drumului, în aşteptarea ambulanţei venită de la 60 de kilometri, în urma unui accident Vezi și
  • Singura ambulanţă disponibilă se afla la 60 de kilometri distanţă
  • Rănitul a fost supravegheat de paramedici, care l-au încălzit cu pături

Şoferul unui autoturism a ieşit dintr-o benzinărie fără să se asigure. A fost izbit în plin de o altă maşină care circula regulamentar. 

Martor: Eram înăuntru şi am auzit o bubuitură şi a fugit lumea, zice că a luat foc, nu ştiu. Am venit şi noi, am dat un stingător să stingă asta. 

Atât tânărul care a provocat accidentul cât şi alţi doi oameni, pasageri în maşina lui, au fost răniţi. Iar după impact, autoturismul în care erau cu toţii a luat foc. Martorii au reuşit să stingă incendiul înainte de a se produce o tragedie.

Reporter: Erau ieşite victimele când aţi ajuns dumneavoastră?

Pavel Buzgau - Pompierii DEJ: Trei dintre ele erau ieşite, am ajutat la ieşirea celei de-a patra. 

Deşi iniţial la 112 s-au anunţat 4 victime, la faţa locului s-au deplasat pompierii de la descarcerare şi o singură ambulanţă de prim ajutor. Asta pentru că alte autosanitare nu erau disponibile. Paramedicii au evaluat răniţii, iar şoferul vinovat împreună cu o tânără rănită au fost urcaţi în salvare. Asta în timp ce o a treia victimă aştepta întinsă pe jos, o altă ambulanţă. 

Aşteptarea a durat mai mult de o jumătate de oră. Cum temperatura de afară nu depăşea 0 grade celsius, ca să încălzească rănitul de pe targă, paramedicii SMURD l-au acoperit cu pături. 

Singura ambulanţă cu medic de pe zona Dej - Gherla, ca să ajungă la caz, a mers mai bine de 60 de kilometri. 

dr. Mariana Baciu  - Ambulanta Dej: Noi veneam dinspre Cluj, am fost la caz cu o gravidă, şi intervenţia ne-a fost dată în momentul în care eram în dreptul aeroportului. De aceea intervenţia noastră la locul accidentului a durat un pic mai mult. 

Cele trei victime au fost transportate la spital, iar medicii spun că viaţa nu le este pusă în pericol. În zona Dejului există doar trei ambulanţe pentru 70 de mii de oameni. Nici înainte de pandemie situaţia nu era chiar roz. Acum însă este foarte greu deoarece salvarea este chemată la cele mai mici simptome care pot fi asociate cu Covid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Bărbat încălzit cu pături de paramedici, pe marginea drumului, în aşteptarea ambulanţei venită de la 60 de kilometri, în urma unui accident