Antena Meniu Search
x

Doliu pe scena românească. Actriţa Olga Tudorache s-a stins din viață la spitalul Elias din Capitală

Artista era internată de mai bine de o săptămână, după ce a fost găsită leşinată în casă. Pentru colegi, prieteni şi public va rămâne Marea doamnă a teatrului.

Vezi și

Artista era internată de mai bine de o săptămână, după ce a fost găsită leşinată în casă. Pentru colegi, prieteni şi public Olga Tudorache va rămâne Marea doamnă a teatrului, căruia i-a închinat peste jumătate de secol din viaţă.

"Porterul Doamnei T" e piesa scrisă pentru Olga Tudorache. E şi ultima în care a jucat marea doamnă a teatrului românesc, ultima reprezentanţie din cei 60 de ani dedicaţi publicului.

Marea actriţă s-a stins azi-noapte, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Elias. Fusese internată la începutul săptămânii trecute, după ce a fost găsită înconştientă în casă. Suferise un accident vascular cerebral. Nu era primul. Problemele de sănătate ale actriţei au început în urmă cu 5 ani. Atunci i s-a făcut rău pe Teatrului Metropolis în timp ce juca.

În 2013, Olga Tudorache a primit pe scena Teatrului Mic, Decoraţia Regală Nihil Sine Deo de la Regele Mihai I, din mâna Principesei Moştenitoare Margareta. Olga Tudorache a pregătit generaţii întregi de actori, de la catedra Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L.Caragiale". Considerându-se a fi, prin excelenţă "un actor de teatru", Olga Tudorache a preferat să nu vorbească despre apariţiile sale pe marile ecrane, apariţii la fel de multe şi de memorabile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Doliu pe scena românească. Actriţa Olga Tudorache s-a stins din viață la spitalul Elias din Capitală