Unicul adăpost pentru mame abuzate din Bucureşti ar putea fi închis, din lipsă de fonduri

De Redactia Observator.
Publicat: 07.03.2019, 21:30.
Actualizat: 07.03.2019, 22:19

Femeile abuzate în familie rămân fără ajutor! Unicul adăpost de urgenţă, din Bucureşti, pentru victimele violenţei domestice ar putea fi închis în câteva zile, din lipsă de fonduri.

Femeile abuzate în familie rămân fără ajutor! Unicul adăpost de urgenţă, din Bucureşti, pentru victimele violenţei domestice ar putea fi închis în câteva zile, din lipsă de fonduri. Mamele şi copiii care fug de acasă de teama agresorilor nu vor mai avea unde să se ascundă, dacă autorităţile nu găsesc urgent soluţii.

Timp de 14 ani, a încercat să-şi regăsească frumuseţea. Atât a durat căsnicia Anei. O viaţă plină de durere, umilinţă şi ameninţări.

Eu nu am dormit zile întregi în casa mea de frica lui... Tresăream doar dacă auzeam ceva mişcându-se în casă pentru că mă ameininţa cu moartea, mărturiseşte Ana, una dintre victimele violenţei domestice.

Într-o zi a spus stop! În mijlocul nopţii, şi-a făcut bagajele şi a fugit. La singurul centru de urgenţă din Bucureşti, unde victimele violenţei în familie primesc consiliere juridică, psihologică, adăpost, hrană şi ...un viitor.

ANA, victimă a violenţei domestice: Acest centru mie mi-a oferit nu doar o casă, un moment de linişte. Faptul că tu ai confort şi linişte şi ştii că nu va veni nimeni să te bată sau să îţi dea foc. Mi-a oferit un jurist, mi-a oferit un terapeut, mi-a oferit soluţii la problema mea.

În doi ani, cu ajutorul autorităţilor, Ana a început o nouă viaţă.

ANA, victimă a violenţei domestice: Totul în viaţa mea a început să funcţioneze. Mi-am găsit job, mi-am luat copiii. Am prieteni în continuare.

O şansă care le-ar putea fi răpită altor femei care trăiesc aceeaşi dramă. Centrul de Urgenţă al Asociaţiei ANAIS e pe cale să fie închis...

GABRIELA FIREA, primarul Capitalei: Noi nu vrem să limităm accesul ONG-urilor sau asociaţiilor, doar că în acest moment nu avem buget.

GIULIA CRIŞAN, avocatul Asociaţiei Anais: Noi suntem singurul centru, din Bucureşti, de acest tip. Noi oferim servicii în regim de urgenţă cu preluării de victime 24 de ore din 24 de ore, şapte zile din şapte.

16 femei, dar şi copii au fost deja scoşi ieri din centru.

GIULIA CRIŞAN, avocatul Asociaţiei Anais: Am distribuit la un alt adăpost ce am avut în centru pentru că nu mai avem bani nici de hrană.

Centrul are 16 paturi şi 23 de angajaţi. Până când primăria Capitalei va găsi o soluţie, victimele trebuie să se descurce pe cont propriu. Fiecare femeie abuzată ar fi trebuit să primească 1.500 de lei lunar, pentru chirie, conform unui alt proiect care nu poate fi însă pus în aplicare deocamdată, din lipsa unui regulament.

Citește și
Social • acum o ora
Foto
Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni
recomandari pe a1.ro
Gabriela Cristea, mai sexy ca niciodată. Cum arată picioarele ei în fustă mini după ce a slăbit peste 25 kilograme
Social • azi la 19:46
Foto
O campanie de vaccinare cu multe semne de întrebare: Haos la programare

Top știri

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină
1
Extern • pe 19.01 la 08:49

Un şofer de TIR angajat în România, descoperit de poliţiştii germani că se află pe traseu de patru luni. Bărbatul doarme de atunci doar în cabină

Poliţiştii germani, care au oprit un şofer de TIR angajat în România, pe autostrada A9, în apropiere de Berg, districtul Hof, Bavaria, au aflat cu surprindere că acesta se afla pe drum de la mijlocul lui septembrie 2020.

PARTENERI
Fiica Gabrielei Cristea s-a accidentat în casă! Micuța Victoria a izbucnit în lacrimi, după ce s-a lovit la cap! Reacția lui Tavi Clonda / VIDEO
pe spynews.ro
Afirmaţie uluitoare făcut de vedetă pe reţelele de socializare: "Aceste femei sunt iresponsabile! De ce naşti al patrulea copil?!"
pe antenasport.ro
Ioana n-a mai suportat umilinţa şi şi-a dat iubitul care o înşela pe mâna poliţiei. Dezvăluirea incredibilă făcută de logodnica acestuia
pe antenasport.ro
Fata vedetei Anamaria Prodan uimeşte din nou! Cum a fost surprinsă fata de 21 de ani pe străzile din Bucureşti
pe antenasport.ro
La puțin timp după ce tatăl lui Sebastian Rulli a suferit un atac cerebral, acesta își revine miraculos
pe tvhappy.ro
Credeai că le-ai văzut pe toate? Stai să vezi ce pretenții au artiștii!
pe zutv.ro
ULTIMELE ȘTIRI
22:39 Acord în Consiliul European pentru recunoașterea reciprocă a testelor Covid-19, pe întreg teritoriul UE 22:14 Patru tineri din Teleorman au zburat cu decapotabila de pe şosea: Pasagerii au fost pur şi simplu aruncaţi pe câmp 21:47 Sorin Cîmpeanu a semnat ordinul pentru reducerea numărului de elevi în clasele de liceu 21:44 Observator de bine, 21 ianuarie 2021. Primul transplant renal din acest an în România, un succes 21:33 Știrile zilei, 21 ianuarie 2021. Condiția pusă pentru ca restaurantele și instituțiile de cultură să se redeschidă 21:29 Geanta de pandemie: Constrânşi de restricţii sau de teama infectării, oamenii poată la ei adevărate kit-uri sanitare 21:24 Noul vicepreşedinte, Kamala Harris, a devenit o inspiraţie pentru femeile din toată lumea 21:06 Bombă ecologică pe malul Dunării, mii de oi au fost îngropate pe un câmp din Tulcea 21:00 Fără metrou de la Băneasa spre Otopeni 20:43 Bucureştiul, la un pas de relaxarea restricţiilor
CITEȘTE PE A1.ro
Prima din istoria Americii care înfăptuiește acest lucru. Ce a refuzat Melania Trump să facă înainte de a pleca de la Casa Albă
A1.RO
Sărutul dintre Joe Biden și soția sa va râmăne în istorie. Momentul tandru a fost surprins din toate unghiurile | Foto
A1.RO