Antena Meniu Search
x

Adelina, fetița care a aflat de Crăciun că are leucemie, s-a vindecat

Adelina, fetița de 11 ani din Piatra Neamț care a aflat de Crăciun că are leucemie, a învins boala. Lupta încă nu s-a încheiat, dar micuța nu mai are nevoie de transplant, iar maladia este în remisie, au confirmat medicii.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 05.09.2019, 18:08

Adelina, fetița care a aflat că are leucemie de Crăciun, s-a vindecat
"Răceala" care a chinuit-o pe Adelina este în remisie - Catrinel Dana Cojocaru via Facebook

Adelina, fetița de 11 ani din Piatra Neamț care a aflat de Crăciun că are leucemie, a învins boala. Lupta încă nu s-a încheiat, dar micuța nu mai are nevoie de transplant, iar maladia este în remisie, au confirmat medicii.

Anul trecut, în preajma Crăciunului, când cei mai mulți elevi se bucurau de vacanță și cadouri, Adelina a primit un diagnostic crunt: suferea de leucemie. Transfuziile au început la scurt timp, copila fiind internată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria” din Iași, secția oncologie, în stare gravă.

Două luni mai târziu și după eforturi uriașe, fata ajungea în Italia, pentru tratament specializat. Era doar începutul chinului, dar și prima rază de speranță.

Acuzații grave de furt

O tânără din Constanţa, care a organizat o strângere de fonduri pe Facebook pentru Adelina, a fost acuzată că ar fi furat toţi cei 40.000 de euro strânşi de la oamenii impresionaţi de povestea dramatică a copilei. În cele din urmă, situația delicată a fost rezolvată, iar banii au ajuns unde trebuie.

Adelina a mers curajoasă mai departe, luptând cu "răceala" de care nu mai scăpa. A urmat cinci cure chinuitoare de chimioterapie, iar trupul ei a răspuns pozitiv. Acum, fetița nu mai are nevoie de transplant, iar maladia este în remisie.

Anunțul a fost făcut de Catrinel Dana Cojocaru, jurnalista care a adus cazul Adelinei în atenția presei și care ne-a ținut în tot acest timp la curent cu situația ei.

"Acum puțin timp părinții au primit confirmarea faptului că Adelina NU mai are nevoie de transplant și ca boala este in remisie celulară! Asta înseamnă că 5 cure de chimioterapie care au atârnat de micuțul organism toate speranțele și rugăciunile noastre, au avut efectul dorit : Adelina e bine și va reveni acasă, peste câteva săptămâni, sănătoasă", a scris Catrinel Dana Cojocaru pe pagina personală de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Consumaţi şi deci cumpăraţi în mod regulat miere?
Observator » Stiri sociale » Adelina, fetița care a aflat de Crăciun că are leucemie, s-a vindecat