Antena Meniu Search
x

Administratia Penitenciarelor vrea introducerea unor sisteme de bruiere a telefoanelor mobile

Dupa ce interlopul Sandu Geamanu a iesit la agatat pe Facebook, din inchisoare, autoritatile ies la atac. Dupa gratii nu mai suna telefonul - detinutii vor fi bruiati

Vezi și

"Hai, scrie-mi! Vezi ca aici nu pot sa tin telefonul deschis, pentru ca sunt controale mari. Dar eu il inchid si revin cand ei se duc la postul lor", a scris pe Facebook Sandu Geamanu, din puscarie. Cum? Simplu. Cu ajutorul unui telefon mobil inteligent, cu acces la internet. Asta in conditiile in care interlopul este inchis la Rahova, un penitenciar de maxima siguranta, pentru o crima.

Dupa ce fotografiile facute in celula au depasit spatiul virtual, la penitenciar s-a declansat o ancheta. Administratia Nationala a Penitenciarelor s-a hotarat - vrea sa bruieze telefoanele detinute ilegal.

"Sunt sisteme folosite in momentele de criza, cand e alarma cu bomba. Sunt sisteme care taie toate comunicatiile", spune un expert. Desi imi arata ca vorbim cu cineva, telefonul nu mai are semnal. Pe acelasi principiu functionaza si echipamentele profesionale, folosite pentru un cartier intreg.

Administratia Penitenciarelor vrea sa achizitioneze servicii pentru fiecare inchisoare in parte. Sefii penitenciarelor sunt dispusi sa plateasca intre 5.000 si 10.000 de euro, in fiecare luna, pentru fiecare dintre cele 25 de puscariii.

In ultimii cinci ani, in penitenciarele din Romania, au fost descoperite peste 56. 000 de telefoane mobile. In acest moment, in inchisori, se afla 33.000 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Administratia Penitenciarelor vrea introducerea unor sisteme de bruiere a telefoanelor mobile