Antena Meniu Search
x

Adolescenții visează să lucreze în multinaționale. Ce le oferă ele în plus?

Un studiu realizat de o firmă de servicii profesionale a evidențiat faptul că aproape jumătate dintre adolescenți (48%) visează să lucreze în companii mari, cu peste 2.000 de angajați. Astfel de firme sunt de obicei multinaționale, corporații cu sedii în mai multe colțuri ale lumii și care le oferă angajaților facilități pe care firmele mici nu le pot pune la dispoziție.

Un studiu realizat de o firmă de servicii profesionale a evidențiat faptul că aproape jumătate dintre adolescenți (48%) visează să lucreze în companii mari, cu peste 2.000 de angajați. Astfel de firme sunt de obicei multinaționale, corporații cu sedii în mai multe colțuri ale lumii și care le oferă angajaților facilități pe care firmele mici nu le pot pune la dispoziție.

Avansul tehnologiei, viteza accelerată cu care se răspândesc informațiile în prezent și exemplul dat de părinți au făcut ca majoritatea adolescenților cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani să aibă deja o idee destul de bine conturată în legătură cu viitorul lor profesional. Așa se face că ei știu deja că vor să lucreze pentru companii de mari dimensiuni, care să le ofere cât mai multe oportunități de creștere.

De ce sunt corporațiile atractive pentru tineri?

Companiile mari au reguli bine stabilite. Tocmai pentru că urmează aceste reguli reușesc să funcționeze bine în condițiile în care în firmă sunt sute, chiar mii de angajați. Aceste reguli îi fac pe angajați să simtă că sunt într-un mediu predictibil și să aibă siguranța unui loc de muncă pe termen lung. 

Sediile noi, în parcuri de birouri cu aspect futuristic și cu o mulțime de facilități sunt și ele atractive pentru tineri. În Novo Park și în West Gate, două dintre cele mai mari parcuri de birouri din București, găsim companii cu mii de angajați la nivel global. HP, Accenture, Ericsson și multe alte corporații își au sediile în aceste parcuri de birouri deținute de Liviu Tudor. În aceste parcuri de business există adevărate comunități în care angajații găsesc tot ce ar putea avea nevoie – sală de fitness, cafenele, restaurante, clinici medicale chiar și spălătorie auto sau curatatorie de haine. Este, în mod cert, un mediu de lucru cu mult diferit și îmbunătățit față de birourile gri în care se lucra în trecut.

Multinaționalele au praguri bine stabilite pentru măririle de salariu. Într-o astfel de companie ai garanția că, dacă petreci o anumită perioadă de timp, remunerația va crește. Și bonusurile merită să fie luate în calcul, în majoritatea dintre aceste firme se oferă periodic bonusuri în funcție de calificativele obținute la evaluare.

Creșterea în funcție într-o corporație este mai ușoară decât în alte companii. Managerii preferă mereu să avanseze persoane din interior în loc să aducă altele noi, așa că un angajat care petrece 2-3 într-o companie are șanse mari să se dezvolte din punct de vedere profesional.

Companiile mari au programe de wellness, beneficii și le dau șansa angajaților să călătorească 

Pentru că au atât de mulți angajați, managerii marilor companii sunt nevoiți să organizeze programe de team building și programe în care să întărească relațiile dintre angajați. Cam toate companiile derulează astfel de programe – de sănătate și sport, fashion și frumusețe, arte și hobby-uri – iar ele sunt foarte interesante pentru salariați. Firmele nu au doar salarii mulțumitoare, ci și beneficii pe măsură – asigurări la clinici private, abonamente la săli de sport, vouchere pentru diverse cumpărături.

Un alt argument în favoarea corporațiilor este legat de oportunitățile de călătorie. Sunt foarte dese deplasările în alte țări pentru întâlniri cu alți colegi de companie, dar care sunt în alt stat. Este o ocazie excelentă de a vedea alte țări fără a cheltui banii de concediu și un lucru care îi atrage pe mulți tineri. 

Nu trebuie să uităm nici faptul că este o mândrie personală să lucrezi într-o companie pe care o cunoaște toată lumea și care este renumită pentru serviciile ei. Faptul că faci parte din echipa unei companii care excelează în domeniul său spune multe despre propriile capacități, fiind un alt motiv care determină tinerii să aleagă corporațiile.

Ce părere ai despre acest subiect? Crezi că este mai avantajos să lucrezi într-o companie mare?

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri sociale » Adolescenții visează să lucreze în multinaționale. Ce le oferă ele în plus?