Bebeluşul oferit spre adopţie pe internet nu poate fi înfiat
Propria mamă a abandonat-o, dar mii de alţi români vor să-i fie părinţi. Este povestea copilei părăsite la naştere, într-un spital din Câmpina. La numai 22 de ani, mama ei mai are doi copii şi e prea săracă pentru al treilea.
Propria mamă a abandonat-o, dar mii de alţi români vor să-i fie părinţi. Este povestea copilei părăsite la naştere, într-un spital din Câmpina. La numai 22 de ani, mama ei mai are doi copii şi e prea săracă pentru al treilea.
În numai cinci zile de viaţă, copila fără nume a cucerit deja inimile multor români, care vor să-i fie părinţi. Doar propria mamă nu o vrea. La 22 de ani, tânăra a anunţat pe internet că îşi dă fiica spre adopţie. Este al treilea ei prunc şi nu îşi permite să îl crească. Gestul ei a tulburat mii de alte mame.
Teoretic, fetiţa de nota 10 are toate şansele să ajungă în braţele unor părinţi. Doar că legea nu este atât de simplă.
Managerul spitalului Calin Tiu: "Oamenii trebuie să înţelegă că nu entuziasmul direct şi pozitiv rezolvă problema, ci o procedură destul de anevoiasă pe care trebuie să o înceapă de la protecţia copilului Ploieşti."
- La Spitalul Județean din Pitești, cadavrele au fost ținute în saloane și pe hol
- UPDATE: noi informaţii şocante în cazul mamei din Bacău care şi-a violat fiica şi a filmat-o. Voia să ţină...
- După viscol, Autostrada Soarelui a fost din nou blocată... de o turmă de oi (VIDEO)
- Vânzările de Tesla s-au prăbușit şi în România, cu -80% în primele trei luni ale anului
- Războiul tarifelor a prăbuşit pieţele financiare. Bursa de la Bucureşti a pierdut aproape 6 miliarde de lei
În primul rând, autorităţile încearcă să o facă pe mama naturală să se răzgândească. Dacă femeia nu vrea să-şi ia acasă fiica, toate rudele ei, până la cele de gradul 4, vor fi căutate, în speranţa că cineva din familie îşi asumă responsabilitatea. Abia apoi, urmează pasul final: adopţia.
Adopţia este un proces de durată în România. Între şase luni şi un an trebuie să aştepte cuplurile care vor să devină părinţi cu acte. Timp în care pruncii părăsiţi rămân în grija statului, fără dragostea unei familii.
În fiecare an, aproximativ 30.000 de copii sunt abandonaţi în România.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰