Antena Meniu Search
x

Video Adrian Despot își vrea viața de artist înapoi: "Nu-mi place să folosesc termenul ăsta de "așa cum era", pentru că n-o să mai fie niciodată așa cum era"

Adrian Despot, vocea și chitara de la Vița de Vie, simte că pandemia i-a furat viața. Și-a plimbat câinele, a compus și a încercat să fie fericit și fără concerte. Știe sigur că inspirația vine, trebuie doar să îl găsească muncind. Haideţi să vedem cum e viaţa de artist, în pandemie!

de Redactia Observator

la 08.02.2021, 14:42

Vezi și
  • Adrian Despot recunoaşte că pandemia i-a furat viaţa

Sunt 25 de ani de când Viţa de Vie ne cântă basul şi cu toba mare. Pentru Adrian Despot, un an de sărbătoare a devenit un an al aşteptării şi al aşteptărilor neîmplinite. 

Adrian Despot, Viţa de Vie: "Îmi lipseşte viaţa mea. Viaţa mea cu dube, cu tehnicieni, cu scule încărcate, cu drumuri lungi, probe de sunet, concert, hotel, întors, oameni, demontată scena, mers mai departe în alt oraş. Îţi dai seama, deveniserăm meseria noastră".

Locul unde şi-a găsit fericirea

"Acasă" a fost locul unde şi-a găsit fericirea. 

Adrian Despot, Viţa de Vie: "Am început cu reparatul casei, ca probabil majoritatea dintre noi ăştia cu meserii libere, cu ciocanul, cu şurubelniţa. Un avantaj în pandemie este să ai un câine, pentru că el aduce pe lângă bucuria pe care o degajă de fiecare dată când cineva intră în casă, poate să fie şi un bun motiv de a ieşi din casă. Este Tekel sârmos pitic. Se numeşte Manoush şi este lumina casei noastre". 

Dar muzica nu a putut fi oprită. 

O colaborare altfel

Adrian Despot, Viţa de Vie: "În septembrie am fost provocat să fac un crossover între mai mulți artiști. Am strâns o armată făcută din mine, Killa Fonic, Ovidiu Lipan Țăndărică și Adi de laVâlcea. Eu știam că e un chitarist de blues fantastic, lumea îl știe dintr-o altă zonă muzicală pe el. Și am asamblat o melodie. E singura melodia din 2020. Dar mi-a plăcut la nebunie cum iese. De fiecare dată când mă apuc să compun o piesă, mă transpun total. Nu ies doar din Bucureşti şi din pandemie, ies de pe planetă". 

Doar că izolarea a redeschis răni care l-au marcat. Amintirea tragediei de la Colectiv din urmă cu 6 ani, când au murit 64 de tineri într-un incendiu, e încă vie. 

Adrian Despot, Viţa de Vie: "Am o sensibilitate la decembrie şi intru într-o depresie din asta din care nu mă scoate mai nimic. Crăciunul pe care l-am petrecut acasă în anul în care Colectiv s-a întâmplat a fost.... a fost Crăciunul în care nu cred că am contenit să mulțumesc Universului că mi-a permis să mai am cel puțin un Crăciun împreună cu familia".

De la recunoştinţă la speranţă

Iar recunoştinţa a devenit speranţă. 

Adrian Despot, Viţa de Vie: "Mai, mai că în august mă văd la festivaluri. Atât în public, cât și pe scenă. Să sperăm că lucrurile vor decurge firesc și o să ne vedem cu toții de viața noastră. Nu-mi place să folosesc termenul ăsta de "așa cum era", pentru că n-o să mai fie niciodată așa cum era, dar măcar cu părțile ei mișto".

Interviul integral cu Adrian Despot îl puteţi vedea pe site-ul nostru observatornews.ro la secţiunea Artist în pandemie.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Adrian Despot își vrea viața de artist înapoi: "Nu-mi place să folosesc termenul ăsta de "așa cum era", pentru că n-o să mai fie niciodată așa cum era"