Antena Meniu Search
x

Agenții care au intervenit în scandalul termoscanării de la un supermarket din București, anchetați de superiori

Răsturnare de situaţie în scandalul termoscanării de la supermarketul din Ferentari. Unul dintre protagonişti a recunoscut că totul a fost doar un documentar scăpat de sub control. 

de Redactia Observator

la 22.05.2020, 19:59

Vezi și
  • Persoanele implicate în scandal au fost anchetate cu câte 4.000 de lei.
  • Scandalul, pornit de la termoscanarea clienților care intrau într-un supermarket.

Dar asta abia după ce reprezentanţii magazinului i-au acuzat pe cei patru oameni implicaţi în scandal că au regizat întregul incident. Între timp, şi agenţii care au intervenit sunt anchetaţi de superiorii lor. 

Imaginile despre care vorbeşte toată lumea de două zile au fost explicate astăzi pentru Observator chiar de unul dintre protagonişti: regizorul George Adamescu. Scandalul nu a izbucnit spontan, recunoaşte bărbatul

George Adamescu, regizor: Noi am vrut să surprindem acest fenomen al termoscanării după care să facem niște interviuri pe stradă. Lucrurile s-au dus în direcția în care s-a dus. Nu am dorit nicio secundă să facem toată nebunia aia.

Şi partenerii lui de dispută, soţii Ştefănescu, au propria variantă asupra incidentului.

Doru Ștefănescu: Au tăbărât pe mine, au vrut să mă încătușeze. Pentru că am refuzat să fiu încătușat, m-au pus la pământ. Mi-au pus piciorul pe cap.

Poliţiştii, în schimb, spun că cei doi au refuzat să se legitimeze şi au devenit violenţi. Au fost duşi la secţie şi amendaţi cu 4.000 de lei.

Sorina Ștefănescu: Bodyguarzii de acolo sunt departe de a fi cadre medicale. Au încălcat toate legile. Suntem considerați bolnavi dacă avem o infecție la măsea, dacă mă doare capul.

Explicaţiile vin după ce reprezentanţii supermarketului au făcut publice imagini de pe camerele de supraveghere ale magazinului. Pe filmare se vede cum protagoniştii incidentului se întâlnesc în spatele supermarketului. 

Cu câțiva metri înainte de intrarea în magazin, acolo unde urma să le fie măsurată temperatura, persoanele se despart. Tot camerele de supravghere arată cum întreaga scenă este urmărită şi filmată şi de un cameraman profesionist.

Al patrulea personaj care apare în filmările puse la dispoziţie de reprezentanţii supermarketului este Tiberiu Galamboş, fost instructor yoga al Mişcării de Integrare Spirituală în Absolut. 

În 2013 a fost implicat într-un alt scandal la Sarmizegetusa Regia, unde a refuzat să plătască bilet pentru că nu recunoaşte autoritatea celor care au în grijă situl istoric.

Termoscanarea şi purtarea măştilor nu sunt deocamdată măsuri obligatorii. Ordinul comun al miniştilor de Interne şi cel al Sănătăţii nu a fost încă publicat în Monitorul Oficial. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Agenții care au intervenit în scandalul termoscanării de la un supermarket din București, anchetați de superiori