Antena Meniu Search
x

Video Aglomeraţie la Sinaia, la telegondolă. Autorităţile au cerut intervenţia jandarmilor pentru ca turiştii să respecte distanţarea

Primul weekend la schi a adus mii de oameni la Sinaia. A fost aşa de aglomerat la telegondolă încât a fost nevoie de jandarmii montani pentru a face ordine. De teamă să nu se închidă tot domeniul schiabil, s-a cerut şi ajutorul vânătorilor de munte. Pe pârtie însă nu au existat restricţii pentru distracţie.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 19.12.2020, 20:46

Vezi și
  • Autorităţile locale au cerut sprijinul jandarmilor pentru a obliga turiştii să păstreze distanţa
  • Stratul de zăpadă depăşeşte 70 de centimetri pe pârtiile din Sinaia

După un an de restricţii sute de oameni au avut aceeaşi destinaţie: pârtia de la Sinaia. S-au întâlnit toţi la porţile telegondolei.

Claudiu Loghin, reporter Observator: Asa arata sambata la pranz zona de la baza liniei de telescaun cota 1400. Apreciez ca sunt aproximativ 400 de oameni la coada si cel putin pana in zona in care sunt montate acele plase si sunt delimitate culoarele de acces catre linia de telescaun, oamenii nu par sa respecte foarte mult normele de distantare fizica.

Ba chiar au stat unii într-alţii.

Gabriel Juganaru, monitor de schi: Este un sezon promitator, probabil cea mai asteptata deschidere din ultimii ani, pentru ca oamenii simt din ce in ce mai mai mult nevoia sa iasa din casa. Si drept urmare, vedeti si dumneavoastra.

Turiştii, obligaţi să păstreze distanţa

Şi dacă monitorii de schi sunt încântaţi, autorităţile locale nu. Au cerut intervenţia jandamrilor şi a vânătorilor de munte pentru a-i obliga pe oameni să păstreze distanţa.

Odată ajunşi în vârf concluzia a fost aceeaşi: toată aşteptarea a meritat. Şi până şi căzăturile sunt mai uşor de suportat în acest sezon.

Si Apres schiurile sunt deschise dar se stă conform noilor reguli doar afară.

În acest moment, pârtiile de la Sinaia sunt singurele cu zăpadă naturală. Stratul depăşeşte 70 de centimetri.

Claudiu Loghin, reporter Observator: E a doua zi in care in mod oficial se poate schia pe partiile de la cota 2000 din Valea Soarelui si din Valea Dorului si bucuria e la fel de mare. Aici e cea mai buna zapada pentru ca domeniul schiabil este situat la mare altitudine.

Nici plecarea de pe pârtie nu a fost mai lină. Schiorii au fost nevoiţi să stea la alte cozi pentru a coborî de la cota 1400 la cota 1000 în Sinaia.

În cele din urma jandarmii au intervenit pentru a-i ordona pe turişti. S-au creat cercuri uriase de oameni pe zapada care au stat insa la 2 metri unul de altul. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Aglomeraţie la Sinaia, la telegondolă. Autorităţile au cerut intervenţia jandarmilor pentru ca turiştii să respecte distanţarea