Antena Meniu Search
x

Alegerile în Moldova, aglomerație la urne în România

Primul test pentru organizarea alegerilor s-a dat azi. Basarabenii îşi aleg preşedintele, astfel că şi în România s-au organizat secţii de votare. Totul, în condiţii de pandemie. Asta a dus inclusiv la cozi de zeci de minute în cele 13 secţii de votare, pentru ca oamenii să poată pune ştampila pe candidatul dorit.

de Evi Popa

la 01.11.2020, 23:07

Vezi și

În faţa Ambasadei Republicii Moldova din Bucureşti, dar şi în centrul vechi, basarabenii au aşteptat mai bine de două ore ca să poată vota.

"Trebuiau mai multe secţii de vot. Cu atât mai mult în Bucureşti sau în oraşele mari din ţară"

Lorena Rădulescu: "În marea lor majoritate, cei care au venit astăzi să voteze sunt tineri. Au format cozi încă de dimineaţă. Motivaţi de dorinţa schimbării"

În total, în toată ţara, sunt doar 13 secţii.

Una dintre ele a fost amenajată şi în Cluj-Napoca, oraşul cu una dintre cele mai mari comunităţi de basarabeni din România. il jandarm in multime 10:15

"Am crezut că nu o să fie coadă, pentru că am fost acum 4 ani şi am trecut repede, acum văd că s-a mobilizat lumea"

Alex Prunean, reporter Observator: "Numărul alegătorilor care pot intra în acelaşi timp în secţia de votare nu poate fi mai mare decât cel al cabinelor de vot: şase în acest caz. Acesta este şi motivul pentru care uneori oamenii sunt nevoiţi să aştepte la rând"

Măsuri suplimentare de protecţie au fost impuse în toate secţiile.

Andreea Petrescu, reporter Observator: "Regulile care trebuie respectate aici, în secţia de votare, sunt foarte clare. La intrare există dispozitiv cu dezinfectant pe care, bineînţeles, trebuie să-l folosească toţi cei care intră în secţia de votare. Iar, mai apoi, ajung în acest loc unde le este măsurată temperatura"

Aproximativ 2500 de basarabeni din Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi Vrancea au votat şi în oraşul de pe Dunăre.

Certat cu legea în România, pentru Cristian Rizea, Republica Moldova a devenit acasă. Deşi este urmărit internaţional pentru corupţie, fostul deputat s-a pozat cu nonşalanţă în timp ce îşi exercita dreptul la vot.

La urne au ajuns şi favoriţii sondajelor, actualul preşedinte rusofil Igor Dodon şi proeuropeana Maia Sandu.

Sondajele arată că, la fel ca acum patru ani, lupta în al doilea scrutin ar urma să se dea între Igor Dodon şi Maia Sandu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Alegerile în Moldova, aglomerație la urne în România