Antena Meniu Search
x

Alertă în hipermarketuri! Autorităţile retrag de la vânzare tone de salam provenit din Germania

Tone de salam expirat au ajuns pe mesele noastre. Este alertă în toată ţara, se fac controale în supermarketuri, după ce resturi de mezeluri, aproape ieşite din termen, cumpărate din Germania la preţ de nimic, au fost revândute aici fără probleme.

Vezi și

Salamul a fost tratat, reambalat şi reetichetat într-o fabrică din Braşov. A primit alt aspect, alt termen de garanţie, dar a rămas un pericol pentru sănătate. De la probleme minore şi până la toxiinfecţii grave, spun medicii.

Produs în Germania, ambalat în România. Aşa era prezentat în rafturile magazinelor salamul alterat vândut ca marfă de calitate. Aproape cinci tone de resturi au fost găsite de inspectori în depozit. Alte cinci tone de salam feliat şi ambalat au fost retrase din magazine.

Alarma s-a dat la un supermarket din Timişoara. Un client a anunţat Protecţia Consumatorului că salamul pe care l-a cumpărat era stricat. Aşa au ajuns inspectorii la o fabrică din Braşov a unui mare producător german. Aici resturile erau vidate şi reetichetate.

Inspectorii OPC spun că resturile de salam proveneau din hipermarketuri din Germania. Mezelurile erau aduse în România, la fabrica deschisă de producătorul neamţ. Acolo carnea ar fi fost tratată să recapete aspectul proaspăt. Era reambalată şi primea un nou termen de valabilitate. Încă 42 de zile. Din fabrică, salamul nemţesc era distribuit pentru vânzare în toată ţara.

Autorităţile au verificat până acum 38 de magazine şi hipermarketuri din toată ţara. În urma controalelor au fost date amenzi de aproape trei sute de mii de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Stiri sociale » Alertă în hipermarketuri! Autorităţile retrag de la vânzare tone de salam provenit din Germania