Antena Meniu Search
x

Alertă meteo cu efect imediat. 14 județe lovite acum de viscol și ninsori puternice

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu în 14 judeţe.

Alertă cu efect imediat de fenomene meteo periculoase
14 județe lovite acum de viscol și ninsori puternice - Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu în 14 judeţe.

Potrivit meteorologilor, fenomene meteo deosebite lovesc acum 14 judeţe, cum ar fi ninsoare însemnată cantitativ și depunere semnificativă de strat de zăpadă, intensificări ale vântului, viscolind și troienind zăpada.

Avertizare de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu

Judeţele care intră sub avertizarea de vreme severă imediată, potrivit ANM, sunt: Cluj, Sălaj, Mehedinţi, Olt, Dolj, Suceava, Neamţ, Caraş-Severin, Botoşani, Iaşi, Hunedoara, Braşov, Alba şi Sibiu.

Pe acelaşi subiect

Situaţia este mai gravă pentru judeţele Suceava, Neamţ, Hunedoara şi Caraş-Severin, unde meteorologii au emis Cod Portocaliu. În zonele respective se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși 125 km/h, iar zăpada va fi puternic viscolită. De asemenea, se va semnala ninsoare însemnată cantitativ și depunere semnificativă de strat de zăpadă. 

Alertă de viscol şi ninsori

Pentru Suceava, Botoşani, Iaşi, Braşov, Alba şi Sibiu, meteorologii au emis Cod Galben de ninsori, iar în aceste zone se vor semnala ninsoare moderată cantitativ cu depunere de strat de zăpadă de 10...20 cm peste cei aproximativ 15...20 cm depusi în ultimele 10 ore şi Intensificări temporare ale vântului care la rafală vor atinge local 55-65 km/h.

Alerta este în efect până în jurul orei 16:00, însă este foarte posibil să fie prelungită, în funcţie de evoluţia vremii.

Avertisment pentru şoferi

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent şi să aibă montate cauciucuri de iarnă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, acest articol se actualizează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Alertă meteo cu efect imediat. 14 județe lovite acum de viscol și ninsori puternice