Alertă totală! Iată ce conține CIOCOLATA DIN COMERȚ!
Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania.
- Explozie la Rafinăria Petromidia din Năvodari. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie. DETALII la Observator 13:00, ÎN DIRECT la Antena 1
- O dronă, posibil de origini militare, s-a prăbuşit la 12 km de Brăila. Localnicii spun că ar fi scos un sunet ciudat înainte de prăbuşire
Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat studiul pe produsele tip ciocolata ce se regasesc pe piata din Romania.
In cadrul studiului au fost analizate 32 de produse, marcate cu inscrisuri “ciocolata cu lapte” sau “tableta cu lapte”, achizitionate in mod aleatoriu si anonim in luna decembrie 2014.
Conform Normei cu privire la natura, originea, fabricarea, etichetarea şi marcarea unor produse din cacao şi ciocolată destinate consumului uman din data14.05.2003 si intrata in vigoare din data 18.09.2004, denumirile sub care se vând produsele “ciocolată”, “ciocolată cu lapte” şi ciocolată “cuvertură”, pot fi completate cu menţiuni sau calificative referitoare la criteriile de calitate care prevăd că produsul conţine:
a) în cazul ciocolatei, minimum 43% substanţă uscată totală de cacao, inclusiv minimum 26% unt de cacao;
b) în cazul ciocolatei cu lapte, minimum 30% substanţă uscată totală de cacao şi minimum 18% substanţă uscată din lapte obţinută prin deshidratarea parţială sau totală a laptelui integral, parţial ori complet degresat, din frişcă sau frişcă parţial ori total deshidratată, unt sau grăsime din lapte, care include minimum 4,5% grăsime din lapte;
c) în cazul ciocolatei “cuvertură”, minimum 16% substanţă uscată de cacao degresată.
Ți-a plăcut acest articol?
LikePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰