Antena Meniu Search
x

Aleşii joacă ping-pong cu legea animalelor! Proiectul care prevede pedepse aspre pentru agresori, zace de mai bine de doi ani, în Parlament!

Legea care prevede pedepse mai mari pentru agresori zace în Parlament de mai bine de doi ani.

Vezi și

Suntem, zilnic, martorii actelor de cruzime împotriva animalelor. Şi totuşi, legea care prevede pedepse mai mari pentru agresori zace în Parlament de mai bine de doi ani. Acum, autorităţile au decis să o modifice. Vor pedepse şi amenzi mai mici pentru cei care ucid sau mutilează pe viaţă. Măsura a fost criticată şi de Liviu Dragnea.

Faceţi cunoştinţă cu Navy. Acum doi ani, a primit o nouă şansă la viaţă. Marius a găsit-o la Năvodari. Era lovită crunt şi aproape paralizată. După lungi tratamente şi exerciţii de recuparere, Navi şi-a revenit. Dar urmele cruzimii se văd şi azi. 

În România, în fiecare zi, zeci de animale sunt torturate până la moarte. Agresorii sunt rar identificaţi şi chiar mai rar sancţionaţi. 1.500 de lei este cea mai mare amendă primită pentru violenţă împotriva necuvântătoarelor. Iar legea pentru protecţia animalelor se plimbă, de doi ani, în Parlament. 

Liviu Dragnea: "Eu nu-s de acord să rămână şi posibilitatea de amendă pt că dacă ne uităm la ce faprte se referă acel articol ăia sunt neoameni, unii care pot face aşa ceva nu pot fi la amendă."

Şi totuşi, legea care prevedea pedepse mai mari pentru agresori a fost modificată. Pedeapsa maximă s-a redus de la şapte ani, cât era cea iniţială, la 5. Iar amenzile, de la 10 mii de lei la 5 mii.

Autorităţile promit că legea va fi gata în aproape o lună. Deocamdată, proiectul merge din nou la Comisia Juridică, apoi la votul final în Plenul Camerei. Preşedintele Iohannis decide dacă o promulgă sau nu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Aleşii joacă ping-pong cu legea animalelor! Proiectul care prevede pedepse aspre pentru agresori, zace de mai bine de doi ani, în Parlament!