Antena Meniu Search
x

Alexandrina ne oferă flori de spin

Nu ştiu dacă aţi auzit de Alexandrina, deşi ar fi trebuit. Spun asta pentru că face o muzică deosebită

Vezi și

În urmă cu două zile, la Sala Radio "Mihail Jora", Alexandrina a lansat cel de-al doilea album, "Flori de Spin".

Născută în Chişinău, Republica Moldova, într-o familie de artişti, Alexandrina Hristov a început să cânte la pian şi să compună încă de la vârsta de 8 ani. Petrecând mult timp în atelierul tatălui ei , Alexandrina s-a apropiat de artele plastice, urmând Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, în toată activitatea ei ulterioară muzica şi pictura ramanad strâns legate. În urma apariţiei în filmul lui Paul Cuzuioc, "Trois femmes de Moldavie", al cărui soundtrack conţine şi piese de-ale ei, Alexandrina a atras atenţia publicului românesc, mutându-se în Bucureşti în 2007, unde şi-a început activitatea concertistică.

Dechiderea faţă de genuri muzicale diverse a făcut ca piesele Alexandrinei să fie remixate de artişti de pe scenă electronică locală precum Silent Strike, Matze, Dan Handrabur sau Secuem.

Aşteptat de fani timp de aproape cinci ani, noul material discografic, "Flori de Spin" este un punct de cotitură în muzică Alexandrinei, fiind un album produs 100% de ea, compoziţiilor şi versurilor proprii adăugându-li-se şi orchestraţia originală, updatata la sonorităţile contemporane. Pe lângă cele patru single-uri apărute deja, "Oraşul Umbre", "Pijamale reci","Flori de spin" şi "Spre sud" albumul conţine atât piese mai vechi, cunoscute de public din concerte, precum Avionul de aur, Te simt, Cea mai frumoasă parte din lume cât şi piese noi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Alexandrina ne oferă flori de spin