Antena Meniu Search
x

Alexandru Cumpănaşu, dosar penal pentru incitare la ură sau discriminare, pentru postările de pe TikTok

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au început urmărirea penală in rem pentru incitare la ură sau discriminare în legătură cu mai multe postări publicate de Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la preşedinţie, pe TikTok.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 06.01.2021, 17:48

Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la alegerile prezidenţiale
Alexandru Cumpănaşu, fost candidat la alegerile prezidenţiale - Hepta
  • Alexandru Cumpănaşu a ţinut cursuri pe internet pentru elevi care au conţinut inclusiv dansuri pe manele şi discuţii cu tentă sexuală
  • El a ajuns cunoscut în urma cazului Caracal, drept unchiul uneia dintre cele două fete dispărute

Parchetul nu face referire la o anumită persoană, dar surse judiciare au precizat pentru Agerpres că este vorba de Alexandru Cumpănaşu.

Conform procurorilor, în spaţiul public au apărut o serie de postări şi materiale video prin care ”o persoană care domiciliază pe raza Secţiei 16 Poliţie, prin mesajele transmise, a incitat publicul la ură faţă de o anumită categorie de persoane, în speţă cadre didactice".

"Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a fost înregistrat, miercuri, un dosar penal ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de poliţie, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de incitare la ură sau discriminare, urmărirea penală fiind începută in rem", se precizează într-un comunicat al Parchetului.

Citeşte şi: Alexandru Cumpănaşu în centrul unui scandal, după ce a ţinut "cursuri online" pentru elevi

Cel vizat este Alexandru Cumpănaşu, ale cărui postări şi interacţiuni pe TikTok cu uniii dintre tinerii care îi urmăresc contul au provocat indignare şi critici în spaţiul public. El îi îndeamnă pe elevi să nu-şi asculte profesorii şi are discuţii cu conotaţii sexuale cu unele tinere.

În prezent, cercetările sunt efectuate de lucrătorii Secţiei 16 Poliţie sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti, cauza fiind în faza administrării probatoriului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Alexandru Cumpănaşu, dosar penal pentru incitare la ură sau discriminare, pentru postările de pe TikTok