Antena Meniu Search
x

Video Alimente de evitat pe timp de caniculă

Există alimente care ne ajută sau dimpotrivă, ne cam încurcă in sezonul cald. N-o să credeţi, dar îngheţata este printre cele pe care avem motive să le evităm

de Redactia Observator

la 31.08.2023, 13:57

Vezi și

Organismul încearcă să supravieţuiască atunci când căldura și diferenţele mari dintre interior si exterior îl suprasolicită. Iar noi avem tot interesul să-l ajutăm. Aşadar, ce mâncăm şi ce nu mâncăm? Este bine să consumăm fructe şi legume autohtone cum ar fi pepenele, castraveţii, roşiile. Acestea vin cu o cantitate destul de mare de minerale şi vitamine. Totodată şi o cantitate mare de apă. De evitat sunt cafeaua şi alcoolul, plus alimentele grase. Mizaţi mai ales pe mâncăruri uşoare cu digestie rapidă. Alegeţi alimente bogate în apă şi în fibre.

Meniul perfect pentru o zi toridă ar mai avea o condiţie: să nu ne ţină aproape de aragaz prea multe ore. Dimineaţa poate începe cu un terci de ovăz, iar pentru mesele de prânz şi seară, felurile principale merită asortate cu salate

Ce ocolim? Legumele cu proprietăţi diuretice, cum ar fi mărarul sau sparanghelul. Şi, atenţie!Îngheţata. Specialiştii spun că vine cu un efect fals de răcorire. Totodată, ea conţine şi o cantitate mare de zahăr. Dacă totuşi vrem ceva rece, totuşi alimentele reci nu sunt recomandate în perioada caniculară, putem să facem o îngheţată din fructe sau ceva cât mai natural. 

În ceea ce priveşte băuturile, ştim cu toţi că trebuie să consumam aproximativ 2 litri de apă pe zi. Ceea ce multora dintre noi li se pare prea mult. Există însă şi alternative. Nimic nu este mai bun decât un suc natural de fructe proaspete sau un smoothie răcoritor cu lapte. Trebuie să avem grijă totuşi la cantitatea de zahăr din aceste băuturi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Alimente de evitat pe timp de caniculă