Antena Meniu Search
x

7 alimente pe care nu știai că le poți prepara cu mașina de făcut pâine

Cine nu se bucură de o pâine caldă, făcută în casă și consumată în familie? Pe lângă faptul că aceasta poate fi preparată mult mai sănătos decât cea din comerț, pâinea de casă este deseori mai gustoasa.

Maşina de făcut pâine poate fi folosită în crearea multor alte alimente
Alimente pe care le poţi prepara la maşina de făcut pâine - Unsplash

Cine nu se bucură de o pâine caldă, făcută în casă și consumată în familie? Pe lângă faptul că aceasta poate fi preparată mult mai sănătos decât cea din comerț, pâinea de casă este deseori mai gustoasa. Iar dacă ai și o mașină de făcut pâine, coacerea devine foarte ușoară și creativă. Adaugi ingredientele, setezi un program și cam atât, mașina de făcut pâine se ocupă de restul.

Ceea ce probabil că nu știai este că, pe lângă avantajul de a avea mereu pâine proaspătă, preparată în propria bucătărie, poți crea numeroase alte rețete delicioase cu mașinile de copt pâine.

Descoperă în continuare 7 alimente pe care le poți prepara cu o astfel de mașină.

Pâine fără gluten

O pâine se poate prepara în aproximativ 2-3 ore într-o mașină specială, în funcție de rețetă. Unele cuptoare de pâine au și un program special dedicat persoanelor cu intoleranță la gluten. Tu doar adaugi ingredientele în ordinea recomandată în cartea de rețete care însoțește cuptorul de pâine și aceasta se prepară singură.

Pentru a găti o pâine fără gluten, se recomandă să folosești făină albă fără gluten, drojdie și apă; poți adăuga în plus cartofi și diferite semințe pentru a-i da un gust mai bogat și consistență.

Pizza

Uneori îți face plăcere să gătești pizza acasă, chiar dacă în prezent există atât de multe opțiuni de comandă. În plus, dacă prepari aluatul de pizza în mașina de făcut pâine, ai libertatea să experimentezi cu ierburi aromatice și uleiuri de mai multe feluri.

Setează programul de preparat aluat, iar după ce acesta este gata, trebuie doar să îl pui într-o tavă, să adaugi ingredientele dorite și să lași 15-20 de minute pizza la cuptor. Rezultatul va fi cu siguranță apreciat de toată lumea.

Brioșe

Pentru brioșe îți trebuie lapte, unt, sare, zahăr, ouă, praf de copt și făină. Toate aceste ingrediente se adaugă în proporțiile indicate în cartea de rețete a mașinii de preparat pâine, apoi trebuie să setezi programul pentru aluat. Imediat ce acesta este gata, pui brioșele în forme speciale și în 20-30 de minute poți servi un desert minunat invitaților tăi. În privința brioșelor, creativitatea nu are limite, așa că profită și decorează-le cu bomboane, ciocolată, fulgi de cocos și cu tot ce îți mai trece prin cap.

Chifle pentru hamburgeri

Cine spune că nu poți prepara acasă niște chifle pentru hamburgeri delicioase și foarte sănătoase? Dacă ai o mașină de făcut pâine, îți mai trebuie doar lapte, unt topit și un ou pe care le amesteci cu făină, puțin zahăr, un praf de sare și niște drojdie. Apoi setezi programul special pentru chifle și vei putea servi un prânz delicios și sănătos în câteva minute. Asigură-te doar că ai toate ingredientele necesare pentru hamburgeri: carne tocată, sosuri și multe legume.

Paste

Pentru a pregăti paste la mașina de făcut pâine îți trebuie făină, ulei vegetal, sare și un ou. Adaugi toate ingredientele, setezi programul potrivit, verifici din când în când dacă compoziția este așa cum îți dorești și lași 15-20 de minute să se amestece. După ce aluatul este gata, lasă-l să se „odihnească” câteva minute, apoi întinde-l și taie pastele după preferințe.

Gemuri din resturi de fructe

Poți prepara multe gemuri în mașina de făcut pâine, și de obicei ai nevoie doar de câteva fructe și zahăr. Setează un program care va găti la foc mic ingredientele și vei putea servi un desert minunat, alături de pâinea proaspătă coaptă în casă.

Iaurt

Unele dintre mașinile de făcut pâine au și o funcție specială de preparat iaurt și procesul nu este deloc dificil. Trebuie doar să cureți bine cuptorul de pâine înainte de a folosi această opțiune. Adaugă apoi în recipientul mașinii două căni de lapte proaspăt și puțină maia. Setează funcția specială și opt ore mai târziu te vei putea bucura de un delicios iaurt făcut în casă.

Așadar, majoritatea mașinilor de făcut pâine nu se limitează doar la o singură funcție, ci pot găti mai multe tipuri de alimente, cum ar fi blaturi pentru prăjituri și chiar iaurt ori dulceață. Sunt foarte potrivite și utile atât pentru cei care vor să gătească produse complexe și sănătoase și nu au timp, dar și pentru pasionații de bucătărie cărora le oferă posibilitatea de a fi creativi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » 7 alimente pe care nu știai că le poți prepara cu mașina de făcut pâine