Antena Meniu Search
x

ATENŢIE MARE! Alunițele sunt mortale la soare

Staţi la plajă doar în orele considerate sigure! Este sfatul pe care îl auzim cel mai des în sezonul estival, mai ales dacă pielea are aşa-zisele "aluniţe"

Vezi și

Staţi la plajă doar în orele considerate sigure! Este sfatul pe care îl auzim cel mai des în sezonul estival, mai ales dacă pielea are aşa-zisele "aluniţe"

Ore în şir petrecute pe plajă, pentru bronzul perfect. Este reţeta la care apelează cei mai mulţi dintre noi. Indiferent de culoarea pielii sau de numărul de aluniţe.

Medicii atrag atenţia, în special acestea ar trebui protejate. Bombardate cu raze ultraviolete pot provoca cea mai agresivă formă de cancer de piele, melanomul malign.

"Protejarea lor se face strict prin acoperire cu un plasture sau cu un tricou. Domnişoarele doresc să se bronzeze uniform, dar se expun unui pericol foarte mare. Pielea e formată din mai multe straturi. Epidermă, derma şi ţesutul subcutanat. Iar razele ultraviolete produc o modificare la nivelul celulelor. Acestea încep să se multiplice necontrolat şi apar tumorile. Şi mai sunt şi alte tipuri de cancer pe lângă melanom. Nu sunt fatale, mutilează însă", spun specialiştii.

Orice aluniţă care creşte, capătă forme neregulate sau îşi schimbă culoarea ar trebui să ne trimită urgent la medic.

Pentru un bronz sănătos, expunerea la soare se face pe perioade scurte, evitând orele prânzului. Pentru copii, expunerea la soare ar fi cel mai bine să se limiteze la 15 minute dimineaţa foarte devreme, până la ora 10:00, iar după amiază, după ora 17:00. Dermatologii atrag atenţia că indiferent de calitatea produsului nicio cremă solară nu oferă protecţie perfectă când razele soarelui sunt foarte puternice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » ATENŢIE MARE! Alunițele sunt mortale la soare