Antena Meniu Search
x

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, solidar cu oamenii străzii

Paul Brummell a dormit sub cerul liber. Alături de el s-au odihnit, pe stradă, şi alţi membri ai comunităţii britanice din ţara noastră.

Vezi și

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, a dormit sub cerul liber. Alături de el s-au odihnit, pe stradă, şi alţi membri ai comunităţii britanice din ţara noastră, dar şi câţiva voluntari. Vor să stragă atenţia asupra problemelor oamenilor fără adăpost.

Eduard a fost abandonat de părinţi pe când avea 4 ani. Este singur pe lume şi cu un handicap căpătat în urma unui accident. 

În semn de solidaritate cu aceşti oameni, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti şi-a adus sacul de dormit de acasă şi a înnoptat afară. 

Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti: "Acest sac de dormit este foarte vechi. L-am folosit când eram student la Geografie, acum 30 de ani. Cinci mii de oameni fără acoperiş aici la Bucureşti în fiecare noapte, inclusiv în mijlocul iernii. Şi pentru ei nu este uşor deloc." 

I s-au alăturat şi alţi voluntari, impresionaţi de poveştile oamenilor pentru care strada înseamnă "acasă".

Nigel Belligham, director British Council Romania: "Vezi pe stradă oameni fără adăpost şi le poţi afla poveştile, de ce nu au case. Unii fug de abuzurile de acasă, de tot felul de situaţii critice şi cred că este foarte important să îi ajutăm."

În urmă cu 10 ani, Marian a rămas fără casă şi fără serviciu, iar de atunci doarme pe unde apucă. 

În aceeaşi situaţie sunt sute de oameni în toată ţara. Mulţi nici nu ştiu că pot merge la adăposturile de noapte private sau de stat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, Paul Brummell, solidar cu oamenii străzii