Antena Meniu Search
x

Primele concluzii în ancheta privind moartea lui Patrick Ekeng. Ce nereguli au fost descoperite la firma de ambulanţă privată Puls

Primele concluzii oficiale în cazul morţii fotbalistului Patrick Ekeng sunt revoltătoare. Ambulanţa privată Puls, care l-a luat pe sportiv de pe teren, era echipată doar pentru transportul pacienţilor, nicidecum pentru o urgenţă.

Vezi și

Primele concluzii oficiale în cazul morţii fotbalistului Patrick Ekeng sunt revoltătoare. Ambulanţa privată Puls, care l-a luat pe sportiv de pe teren, era echipată doar pentru transportul pacienţilor, nicidecum pentru o urgenţă.

Şi nu e singura neregulă descoperită la serviciul de ambulanţă. Inspectorii au descoperit, în urma controlului făcut la serviciul privat de Ambulanţă Puls, cel care a asigurat intervenţia la meciul de fotbal dintre Dinamo şi FC Viitorul, că unele truse aveau medicamente expirate, iar defibrilatoarele aveau bateriile descărcate. Totul a ieşit la iveală după controlul demarat de Ministerul Sănătăţii şi de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţe din cadrul MAI.

"Unul dintre cele mai grave aspecte care au fost găsite este că ambulanţele folosite erau ambulanţe de tip A, supraclasificate de firmă fără să aibă autorizare. Ambulanţele pe care le vei folosi se clasifică la un anumit nivel: B, C sau A. Ce înseamnă asta? "A" este simplu transport. "B" este maşină de urgenţă, în care poţi să găseşti în ea asistent medical, uneori şi medic. "C" trebuie să fie obligatoriu medic şi asistent medical în ambulanţă", a declarat Raed Arafat, secretar de stat Ministerul de Interne.

Cu alte cuvinte, serviciul de Ambulanţă Puls folosea, la toate intervenţiile, inclusiv la cele de urgenţă, ambulanţe de tip A, care sunt destinate doar transportului pacienţilor, nu şi cazurilor urgente. În plus, ambulanţele respective ori erau incomplet echipate, ori aveau materiale sanitare cu termene de valabilitate depăşite.

'S-au găsit medicamente expirate din 2015. Deci au fost găsite fiole expirate în aprilie, 2016, care deja trebuiau să fie scoase din truse. Un singur defribilator, am înţeles, avea bateria încărcată, restul erau toate baterii descărcate", a mai spus Raed Arafat.

Inspectorii au mai descoperit că cele 3 ambulanţe ale serviciului de Ambulanţă Puls, de tip B şi C, singurele care ar fi putut interveni în cazul urgenţelor, figurează ca fiind defecte. În urma abaterilor grave, societăţii de ambulanţe Puls i-a fost retrasă autorizaţia de funcţionare pentru cel puţin 30 de zile şi a fost amendată.

Fotbalistul camerunez Patrick Ekeng a murit fulgerător, pe teren, în timpul meciului Dinamo - Viitorul. În urma morţii subite şi intervenţiei ambulanţei private pe teren au fost demarate anchete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Primele concluzii în ancheta privind moartea lui Patrick Ekeng. Ce nereguli au fost descoperite la firma de ambulanţă privată Puls