Antena Meniu Search
x

Șoferul de autobuz din Bacău, amendat cu 1.000 de lei pentru refuz de legitimare şi nepurtarea măștii

În vreme ce autorităţile bâjbâie şi nu mai avem nici măcar lege care să oblige bolnavii de COVID 19 să respecte măsurile de izolare, tensiunile dintre oameni escaladează. Şi controversele nasc reacţii extreme: astăzi, taberele celor care poartă mască şi a celor care nu poartă s-au ciocnit violent. Un şofer de autobuz a fost încătuşat de poliţişti pentru că nu purta mască. 

de Redactia Observator

la 02.07.2020, 20:48

Vezi și
  • Fiica șoferului acuză că acestuia i s-a făcut rău după intervenția polițiștilor.
  • Și alte persoane implicate în scandal au fost amendate.

Centrul Bacăului. Un şofer fără mască este legitimat de un poliţist local. Refuză să prezinte actele. Pleacă mai departe. În staţia următoare îl aşteaptă două echipaje ale Poliţiei Locale. Agenţii urcă în autobuz, îl dau jos pe şofer şi îi pun cătuşe. Trecătorii se revoltă. 

Nici agenții de la Locală nu au purtat mască, deşi s-au urcat în autobuz pentru a-l da jos pe şofer. 

Lucian Iftene, șef Poliția Locală Bacău: Au constatat că un șofer nu avea mască, i-au cerut să se identifice, să se legitimeze, acesta a refuzat, închizând ușile, a plecat de la fața locului și prinzându-i în același timp și mâna colegului meu. Aici a fost problema, că a urcat fără mască în autobuz, în aer liber știți că nu se poartă mască, dar din cauza derulării evenimentelor și cetățenii au devenit violenți verbal. 

Şoferul în vârstă de 60 ani a fost amendat cu 1000 de lei pentru refuz de legitimare şi nepurtarea măștii. 

Andreea, fiica soferului: I s-a făcut rău și a spus că nu mai poate să vorbească și nu mai are voce și nu au vrut să îi dea nici măcar un pahar cu apă, în ce lume trăim, domnule? Că eu nu sunt lângă el și nu sunt în România să îl pot ajuta, nu vrea sa vorbească nici cu noi, copiii lui. Nu o să rămână așa, o să punem un avocat și să vedem ce putem rezolva. 

Şi cel care a filmat toată scena va contesta amenda de 500 lei. 

Martor: Domnul şofer a fost încătuşat pentru că a refuzat legitimarea. Am fost împins de domnul poliţist de la Poliţia Locală fără mască. 

Un bărbat care i-a sărit în ajutor şoferului de pe autobuz a fost şi el amendat cu 490 de lei, dar pentru injurii. 

Cosmin Necula, primar Bacău: Voi milita întotdeauna pentru respectarea legii, oricât de dură ar fi aceasta, dar totuși legea se poate aplica și în proporții graduale și în funcție de efectele pe care trebuie să le urmărim până la urmă trebuie să avem în vedere tot ceea ce înseamnă componenta de prevenție. Trebuia sancționat, dar totuși trebuia păstrat un echilibru de către polițiștii locali. Nu este tolerabil un astfel de comportament în rândurile angajaților din Poliția Locală Bacău. 

Purtarea măştii este obligatorie începând cu 15 mai în mijloacele de transport în comun, iar nerespectarea acestei măsuri se sancţionează cu amendă între 500 şi 2500 de lei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Șoferul de autobuz din Bacău, amendat cu 1.000 de lei pentru refuz de legitimare şi nepurtarea măștii