Antena Meniu Search
x

Video Amenzi de până la 20.000 de lei pentru românii care nu taie această plantă de pe terenul lor

Ambrozia, o buruiană care provoacă alergii severe unui număr tot mai mare de români, trebuie să fie eliminată de pe toate terenurile. Este avertizarea dată de Garda Naţională de Mediu. În caz contrar, proprietarii riscă amenzi usturătoare. 

de Adrian Obreja

la 08.04.2022, 18:08

Vezi și

Amenzile sunt destul de mari pentru persoanele fizice vorbim de 1.000 şi 5.000 de lei, iar pentru persoanele juridice între 10.000 şi 20.000 de lei, acolo unde se constată că nu au fost luate măsuri pentru eliminarea şi răspândirea acestei plante.

Practic, conform legii, proprietarii de terenuri, administratorii drumurilor publice, a căilor ferate, a cursurilor de apă sau a cursurilor de apă trebuie să ia măsuri pentru eliminarea şi răspândirea acestei plante este reprezentată de cosire, iar cosirea trebuie să se facă cât mai aproape de nivelul solului, pentru a opri planta să crească în continuare.

Amenzile vor începe din luna iunie

Amenzile nu vor fi date în această perioadă, ci după luna iunie. Până atunci, autorităţile locale vor trimite înştiinţări către toate persoanele enumerate mai devreme şi după luna iunie vor începe controalele în teren. Acolo unde vor constata că nu au fost luate măsuri, aceştia vor da amenzi. Ambrozia reprezintă una dintre plantele care provoacă probleme de sănătate şi alergii tot mai multor oameni, iar principalele simptome sunt nasul înfundt, ochi iritaţi şi mâncărime în gât. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Amenzi de până la 20.000 de lei pentru românii care nu taie această plantă de pe terenul lor