Antena Meniu Search
x

Video Prețuri umflate, rezolvate cu amenzi imense. Consiliul Concurenţei a pedepsit șase firme din interiorul aeroportului Otopeni

Amenzi mari pentru preţuri şi mai mari! Consiliul Concurenţei a amendat restaurantele din interiorul aeroportului Otopeni pentru preţurile mari practicate de-a lungul anilor.

Bianca Iacob
de Bianca Iacob

la 24.03.2021, 20:09

Vezi și

Vorbim de amenzi care însumate ajung la 1,4 milioane de euro  și de șase firme, care își desfășoară activitatea în incinta Aeroportului Internațional Henri Coandă, firme care, potrivit Consiliului Concurenței se înțeleseseră între ele să fixeze prețurile. 

Ancheta a început în 2019, după ce mai mulți pasageri au reclamat faptul că prețul mâncării și al băuturii din incinta aeroportului sunt mult prea mari și că plătesc, de altfel, printre cele mai mari prețuri din Europa. 

Au umflat prețul

Astfel fiind un preț fix, pasagerii din aeroport nu au avut posibilitatea de a plăti un preț mai mic decât cel stabilit și nici să își aleagă serviciile în funcție de preț. Cele șase firme și-au recunoscut vina, astfel că amenziile vor fi reduse.

În urma investigației declanșate din oficiu în iunie 2019, Consiliul Concurenței a constatat că aceste companii și-au coordonat politicile comerciale în materie de prețuri, discounturi, promoții atât prin clauzele contractuale, cât și printr-o serie de proceduri și prin modalitatea de derulare a relațiilor contractuale, astfel încât să își alinieze constant prețurile pentru serviciile oferite pasagerilor din aeroport. 

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Prețuri umflate, rezolvate cu amenzi imense. Consiliul Concurenţei a pedepsit șase firme din interiorul aeroportului Otopeni