Antena Meniu Search
x

Video Paşaportul biometric îi scapă pe oameni de cozi şi de aglomeraţie pe aeroportul Otopeni. Cei cu acte false nu mai au șanse să treacă de porți

Ai paşaport biometric, scapi de cozi şi de aglomeraţie în aeroportul Otopeni. La zece ani distanţă de alte ţări europene, autorităţile de aici au inaugurat azi frontiera inteligentă. E vorba de şase porţi automate de verificare a paşaportului. Sistemul e conceput astfel încât cei care prezintă acte false vor fi identificaţi din start.

Alexandra Marin
de Alexandra Marin

la 04.03.2021, 21:30

Vezi și
  • Pașaportul biometric te scapă de timpul de așteptare

20 de secunde. Atât ar trebui să dureze tot procesul. Porţile sunt în terminalul Plecări de pe Otopeni şi sunt primele din ţara noastră. Vor fi strict pentru călătorii internaţionale şi doar pentru cei cu paşapoarte biometrice. Cei care încearcă să fenteze sistemul, prezentând documente false, nu mai pot trece şi de aceste porţi.

Liviu Bute, Poliţia de Frontieră Română: Imaginea facială din cip-ul electronic este comparată cu cea captată la faţa locului de camerele de pe aceste porţi.

Controlul va dura mai puțin, iar cozile vor dispărea

Peste o mie de pasageri vor putea fi controlaţi prin aceste porţi într-o singură oră, lucru imposibil de făcut acum de poliţiştii de frontieră. Iar oamenii se bucură că în sfârşit vor scăpa de cozi şi aglomeraţie pe aeroport.

''Nu mai stai prin procesul ăla de verificare. E scanarea vizuală şi paşaportul. Un cod unic de identificare.''

''Ne scoatem ochelarii ca să ne poată recunoaşte, că altfel avem probleme. Şi masca acum, e adevărat. E foarte eficient.''

Aeroporturile Heathrow din Londra şi Schiphol din Amsterdam au testat acest sistem încă din 2012. La noi, inaugurarea sistemului s-a făcut în prezenţa mai multor oficiali, inclusiv miniştrii de la Transporturi şi Interne. Cele 6 porţi au costat aproape 500.000 de euro, din care cea mai mare parte a fost din fonduri europene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Paşaportul biometric îi scapă pe oameni de cozi şi de aglomeraţie pe aeroportul Otopeni. Cei cu acte false nu mai au șanse să treacă de porți