Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Amenzi de peste 120.000 de lei pentru neregulile sesizate la alegerile locale

Nu există alegeri fără incidente, fraude electorale şi dosare penale. Şi anul 2020, anul distanţării sociale, a fost extrem de ofertant. Au fost cetăţeni revoltaţi şi încătuşaţi, mascaţi lângă urnele de vot, dar şi secţii de votare goale, care nu văd picior de alegător la niciun tur de scrutin.

de Adrian Obreja

la 28.09.2020 , 20:56

  • Peste 100 de persoane s-au ales cu dosar penal la alegerile locale din acest an.
  • Mai multe secții de votare au rămas goale pe parcursul întregii zile.
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1.

Aproape de ora 21, la această secţie de vot din Costineşti zeci de oameni încă aşteptau la coadă. Programul nu a fost prelungit, aşa că alegătorii s-au revoltat, uitând de reguli şi distanţare. Poliţia şi jandarmii au intervenit. 

La Mironu, Suceava, trupele speciale de mascaţi au fost chemate după ce mai mulţi susţinători au rămas după ora 21 în faţa secţiei să aştepte numărătoarea. 

Peste 700 de nereguli au fost sesizate la Poliţie în ziua votului. Mai bine de 100 de persoane s-au ales cu dosare penale, iar amenzile au depăşit 120.000 de lei. 

Vezi și

La Galaţi, în unele secţii de votare a fost pustiu. Gol. În patru secţii de votare din municipiu n-a călcat picior de alegător. Aici, ar fi trebuit să voteze peste 8.500 de persoane din Republica Moldova cu dublă cetăţenie şi care au fost luate în spaţiu de un bărbat. 

Proprietarul mai are un apartament, în altă parte a oraşului, într-un cartier rău famat. Vecinii spun că aici nu locuieşte nimeni de ani de zile. 

Oamenii din bloc ştiu că dincolo de acea uşă s-a construit o afacere foarte bănoasă, dar preferă să închidă ochii. 

Vecin: Omul vine, le face buletin de România şi după două săptămâni se duce la Secţia 3 şi declară că nu locuieşte acolo.

Poliţia şi Evidenţa Populaţiei ridică din umeri şi pasează vina. Afacerea, spun surse Observator, aduce câte 1500 de euro pentru fiecare buletin şi este o practică des întâlnită în localităţile de graniţă. 

Comuna Prisăcani, sat Măcărești. Şi aici prezenţa a fost 0%. 

Gheorghe Stanciu, primar Prisăcani: Sunt cetățeni moldoveni cu cetățenie română care practic și-au făcut aceste acte și documente pentru a beneficia de ospitalitatea noastră românească și pentru a putea merge mai departe să muncească în străinătate.

La fiecare alegeri, sunt încercări din ce în ce mai ingenioase de a fenta legea. Şi asta spune ceva despre cum aleşii noştri sunt şi oglinda celor care îi aleg.

Adrian Obreja Like
Comentarii


Întrebarea zilei
Aţi cumpărat carne de porc de la crescător sau preferaţi să faceţi cumpărăturile direct din magazin?
Observator » Ştiri sociale » Amenzi de peste 120.000 de lei pentru neregulile sesizate la alegerile locale