Antena Meniu Search
x

Amenzi de peste 120.000 de lei la o nuntă cu 80 de persoane în Olt

Îşi fură singuri căciula. Patronii teraselor mimează respectarea regulilor, atâta timp cât sunt controlaţi. Iar poliţiştii fac muncă în zadar. Premierul arată cu degetul chiar spre cei care ar trebui să aplice legea şi spune că patronii teraselor primesc ponturi despre când vor fi controlaţi chiar de la echipele din teren.

de Redactia Observator

la 20.07.2020, 22:54

Vezi și
  • Autoritățile anunță înăsprirea controalelor la localuri.

Aşa arată o nuntă în plină stare de alertă. 80 de nuntaşi din Potcoava, judeţul Olt, au uitat de restricţii, deşi în mod normal, nu puteau participa mai mult de 50 de persoane la eveniment. 

Polițiștii i-au amendat cu peste 120.000 de lei, atât pe organizatori, cât și pe cei care au mers să se distreze. 

În alte zone, poliţiştii nu prea au avut spor la vânat nereguli, iar controalele de la terase şi cluburi au fost un eşec. 

Ludovic Orban, premierul României: Avem imagini, avem semnale clare, avem sesizări din partea clienților că nu se respectă regula, că atunci când veneau controalele toată lumea respecta regulile. E clar că au avut ponturi din echipele de control. 

În ciuda neregulilor, pe litoral, unde au fost descoperite cele mai multe probleme, nu vor fi luate măsuri speciale. Cea mai mare sancţiune pe care o pot primi patronii cluburilor şi teraselor este suspendarea autorizaţiilor de funcţionare.

Situaţia rămâne neschimbată şi în cazul restaurantelor: nu se vor deschide. Ministrul de Interne spune că o relaxare a măsurilor în acest moment s-ar putea întoarce împotriva lor. 

Marcel Vela, ministrul de Interne: La un moment dat, dacă zona va deveni un focar, nu vor mai avea clienți. Pentru că dreptul meu de a mă distra nu înseamnă că am dreptul să vă infectez pe dumneavoastră, ceilalți. 

Restaurantele ar fi trebuit să se deschidă în interior pe 15 iulie, după patru luni în care au stat fără clienţi. Fiecare lună îi costă scump pe cei din industria HoReCa, ce vorbesc de pierderi de 1,5 miliarde de euro în acest an. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Amenzi de peste 120.000 de lei la o nuntă cu 80 de persoane în Olt