Antena Meniu Search
x

Amenzi de peste 130.000 de lei aplicate posesorilor de arme de foc, în cadrul acțiunii Legal Guns

Reprezentanții Poliției Române au organizat Legal Guns, o acțiune de verificare a persoanelor care sunt autorizate de a deține arme.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 09.08.2020, 08:13

S-au aplicat zeci de amenzi posesorilor de arme de foc
Polițiștii au luat la puricat posesorii de arme de foc - Observator
  • 40 de persoane sunt cercetate pentru comiterea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

În cadrul Legal Guns au fost verificate 1.018 persoane și 1.678 de arme supuse autorizării.

În urma verificărilor, au fost constatate 39 de infracțiuni, 40 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Au fost indisponibilizate 33 de arme, șase letale și 27 neletale.

Polițiștii au mai indisponibilizat 330 de cartușe, jumătate de kilogram de articole pirotehnice, un autovehicul ce ar fi fost utilizat la comiterea infracțiunilor, 13 capse de inițiere, două telefoane mobile și peste 8.500 de proiectile destinate armelor de tip Airsoft.

Pentru neregulile constatate pe parcursul controalelor, polițiștii au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale (de peste 130.000 de lei). Activitățile s-au concretizat în dispunerea a 69 de măsuri administrative, dintre care 64 de anulări și 5 suspendări ale dreptului de deținere sau după caz, de port și de folosire a armelor și munițiilor.

Conform oamenilor legii, astfel de acțiuni vor continua, pentru evitarea oricăror pericole sau riscuri pentru ordinea publică și pentru siguranța comunității.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Amenzi de peste 130.000 de lei aplicate posesorilor de arme de foc, în cadrul acțiunii Legal Guns