Antena Meniu Search
x

Video Amplă acţiune de ecologizare a lacului Bezid din Mureş. Primăria şi voluntarii au strâns 300 de saci cu gunoi nereciclabil

Lacul Bezid din Judeţul Mureş străluceşte din nou! Angajaţii primăriei din Sângeorgiu de Pădure împreună cu zeci de voluntari, mulţi dintre ei copii, au particpat la o acţiune de ecologizare a lacului. Înarmaţi cu multă răbdare, voluntarii mureşeni au reuşit să strângă trei sute de saci plini de gunoi nereciclabil şi aruncat la întâmplare de turişti. 

de Redactia Observator

la 31.08.2022, 17:13

Vezi și

Situat în apropiere de Sângiorgiu de Pădure, Lacul Bezid impresionează prin frumuseţe. Fie că vin la înot, la pescuit sau în camping, locuitorii din zonă sau turiştii nu ezită să se bucure de el întreaga vară. Însă în urma lor rămân multe deşeuri. Din această cauză, primăria orașului Sângeorgiu de Pădure organizează în fiecare an la sfârşit de sezon, o amplă acţiune de ecologizare la care pot participa şi voluntari. 

Szasz Levente, viceprimar: De la ora nouă am adunat. O grămadă de gunoi a fost adunat. 

Trei sute de saci plini de gunoi nereciclabil au adunat cei 70 de voluntari

Autorităţile îi îndeamnă pe turişti să păstreze curăţenia şi să se folosească de locurile special amenajate pentru aruncarea deşeurilor. 

Pe acelaşi subiect

Szasz Levente, viceprimar: Ori lângă localitate, ori lângă lac sunt vreo 1,2,3 patru insule unde au posibilităţi să ducă gunoiul şi să îl lase acolo în tomberon. 

Astfel de acţiuni sunt o ocazie perfectă pentru ca cei mici să înveţe să ocrotească natura.

Izabella Bertalan, Coordonator Voluntari copii: Am venit ca şi voluntari să ajutăm comunitatea, să iasă şi copiii ca să socializeze, să se integreze.

La vederea munţilor de deşeuri strânse, unii turişti au vrut neapărat să rămână cu o amintire. 

Turistă: De nedescris. Am venit, mi-am luat telefonul, şi vreau să filmez, să fac un mic filmuleţ şi singura amintire care o să îmi rămână de la Bezid, de la lac o să fie acest morman de gunoaie.    

Turist: Dacă îl amendează o dată, după nu mai aruncă. Părerea mea.  

Lacul Bezid se întinde pe o suprafaţă de aproape 280 de hectare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Amplă acţiune de ecologizare a lacului Bezid din Mureş. Primăria şi voluntarii au strâns 300 de saci cu gunoi nereciclabil