Antena Meniu Search
x

ANAF a scos la VÂNZARE DROGURI de mare risc! Ce riscă acum angajaţii care au pus la cale operaţiunea

ANAF a scos la vânzare, în Târgu Jiu, droguri de risc şi de mare risc. Poliţiştii de la antidrog şi procurorii DIICOT au ridicat din magazinul de produse confiscate aproape o mie de plicuri de "îngrăşământ de flori". În urma analizei de laborator, s-a constatat că toate conţineau droguri. Acum, angajaţii ANAF sunt cercetaţi într-un dosar de deţinere şi comercializare de substanţe interzise. 

Vezi și

ANAF a scos la vânzare, în Târgu Jiu, droguri de risc şi de mare risc. Poliţiştii de la antidrog şi procurorii DIICOT au ridicat din magazinul de produse confiscate aproape o mie de plicuri de "îngrăşământ de flori". În urma analizei de laborator, s-a constatat că toate conţineau droguri. Acum, angajaţii ANAF sunt cercetaţi într-un dosar de deţinere şi comercializare de substanţe interzise. 

Halucinaţii, delir şi psihoze vândute cu 25 de bani gramul. Moartea la plic era pe rafturile unui magazin de produse confiscate al Fiscului din Târgu Jiu. 

Sunt efectele reale pe care le dau drogurile de risc şi mare risc. Iar plicurile cu etnobotanice de pe rafturile magazinului de produse confiscate aveau denimiri cunoscute printre consumatori. Şi nu numai. Chiar şi aşa, inspectorilor ANAF nu li s-a părut nimic suspect atunci când au decis să le comercializeze.

Şase substanţe interzise au fost depistate în cele 900 de plicuri. Unele imită mefedrona, un drog extrem de complex care produce anxietate, paranoia, sau tahicardie. Altele imită canabisul, dar dau efecte mult mai grave fiind substanţe sintetice.

Pe acelaşi subiect

Magazinul fiscului din Târgu Jiu avea aceste substanţe în depozit de şase ani. Pe atunci, ele nu erau incriminate. În perioada Crăciunului trecut cineva a decis să le scoată la vânzare. 

O spune un om de pe stradă. Aşa prevede şi legea. Numai că angajaţii ANAF nu au ţinut cont de lista actualizată a substanţelor interzise. Şi nici unii consumatori nu ţin cont. Camerele de Urgenţă ale spitalelor încă mai tratează cazuri de consum de substanţe psihoactive, deşi sunt interzise prin lege. 

În urma descinderilor făcute, s-a întocmit un dosar penal. Pentru faptă. Procurorii DIICOT nu au decis încă dacă că angajaţii ANAF au vândut îngrăşământul pentru plante ştiind că plicurile conţineau, de fapt, droguri. 

Toate cele peste 900 de plicuri de „îngrăşăminte" ridicate de DIICOT de la magazinul ANAF din Târgu Jiu sunt droguri, arată analiza chimică realizată la un laborator de specialitate la cererea DIICOT.

„A venit raportul preliminar. Sunt droguri de risc şi mare risc, dar cu menţiunea că ele la momentul acela (al confiscării - n.r.) nu erau considerate droguri. Toate sunt. Cam 600 sunt droguri de risc şi de mare risc şi vreo 300 sunt substanţe psihoactive. Deci toate sunt droguri. (…) Pe pliculeţe scria îngrăşământ natural, chestii din astea", a declarat, pentru wall-street.ro, Mihaela Porime, procuror şef la structura centrală a DIICOT.

Pliculeţele au fost scoase la vânzare la 25 de bani bucata. Ele au fost confiscate în anul 2011, iar la acea vreme au fost expertizate şi încadrate la categoria seminţe de flori sau îngrăşământ natural. Numai că între timp legislaţia s-a schimbat, iar comercializare lor a devenit ilegală.

Procurorii DIICOT instrumentează un dosar de trafic de droguri și punerea în circulație a substanțelor psihoactive, unde protagoniști sunt angajați ai ANAF. Dosarul a fost întocmit după ce Administrația finanțelor din Gorj a pus la vânzare 1000 de plicuri care conțineau substanțe interzise.

De exemplu, un pliculeț de special gold sau ninja era compercializat cu 25 de bani. Marfa a fost confiscată, iar angajații de la finanțe trebuie să dea acum explicații anchetatorilor. 

În acest magazin până acum două zile erau puse la vânzare 1000 de pliculețe de special Gold, Pixie C, Get, Hell, Jeffrey sau Biba. Aceste substanțe sunt însă interzise spre comercializare întrucât apar pe lista produselor psihoactive. 

Iar angajații de la ANAF au și o explicație. 

De fapt, expertiza de care vorbesc cei de la ANAF provine din 2011, atunci cand aceste produse nu erau interzise. 

Acum însă nimeni nu am mai verificat dacă aceste produse sunt ilegale sau nu. De altfel, pliculețele au fost date ANAF de către biroul vamal Târgu Jiu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » ANAF a scos la VÂNZARE DROGURI de mare risc! Ce riscă acum angajaţii care au pus la cale operaţiunea