Antena Meniu Search
x

Video Anca și James, povestea de dragoste ce a dat naștere la o afacere de vis, în Arad. Au o cramă într-un conac vechi de 150 de ani

O poveste de dragoste între un englez şi o româncă a dat naştere unui proiect de vis la câţiva kilometri de Arad. Este vorba despre o cramă construită în pivniţa conacului vechi de 150 de ani în care cei doi locuiesc împreună cu fetiţele lor. O afacere pe care şi-au dorit-o şi care este cu atât mai frumoasă cu cât acum îi ajută şi pe cei care lucrează împreună cu ei. 

de Daciana Cordoş

la 30.07.2021, 18:19

Vezi și

Viaţa Ancăi şi a lui James pare desprinsă din cărţi. Cei doi s-au cunoscut în timp ce James lucra ca pilot, au călătorit în toată lumea şi aşa au descoperit cum vor să-şi trăiască viaţa. 

James Steel: A început cu un vis romantic. Călătoream în jurul lumii, prin Africa de Sud, eram în Capetown, în Australia şi ne uitam la cramele de acolo şi ne-am gândit că asta este viaţa reală. Şi ne-am gândit să ne urmăm visul şi am găsit conacul de aici de care ne-am îndrăgostit...

Conacul vechi de 150 de ani a avut nevoie de un an şi 100 de mii de euro pentru a se transforma în ceea ce ei visau. O casă pentru familia lor şi o cramă pentru afacerea lor.  

Anca Steel: Noi am început diferit proiectul nostru. în loc să cultivăm struguri am început cu procesarea. 

Pe acelaşi subiect

În câţiva ani, afacerea finanţată cu fonduri europene a crescut

Şi i-a ajutat şi pe cei care lucrează direct cu ei să facă lucrurile ca la carte. 

Marius Gurban, proprietar viţă de vie: De când au venit Anca și James au un enolog care ne sfătuiește cu ce să stropim, cum să lucrăm via și când să culegem strugurii, care e momentul optim.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Produsul finit este deosebit, iar James şi Anca sunt primii care se bucură de rezultatul muncii lor. Deloc uşoară, în realitate. 

James Steel: Când făceam vin ne-am dat seama că nu am făcut o afacere cu vin, ci una de curăţenie. 90% din timp curăţăm şi curăţăm şi curăţăm, e important. Mare parte din timp purtam mănuşi de cauciuc... nu bem vin la apus. 

În crama soţilor Steel se produc anual 30.000 de sticle. Vinul lor poate fi degustat la poalele dealurilor încărcate de viţă de vie din comuna Şiria, judeţul Arad. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri sociale » Anca și James, povestea de dragoste ce a dat naștere la o afacere de vis, în Arad. Au o cramă într-un conac vechi de 150 de ani