Antena Meniu Search
x

Video Pe două roţi, în drum spre crame. 30 de kilometri pe bicicletă, în toiul verii, apoi îţi potoleşti setea cu un vin bun

Să mergi 30 de kilometri pe bicicletă, în toiul verii, şi pe teren accidentat nu pare a fi o experienţă pe placul majorităţii turiştilor. Şi totuşi, în Mureş, astfel de tururi au devenit din ce în ce mai căutate. Secretul stă în popasuri. Asta pentru că în pauzele de pedalat, turiştii opresc la cramele din judeţ şi îşi potolesc setea cu vinuri de renume. Apoi, ca să nu-i ia ameţeala, se aşează şi la masă, unde îi aşteaptă preparate tradiţionale. 

de Redactia Observator

la 20.07.2021, 11:00

Vezi și

O plimbare cu bicicleta pe arşiţă este mai plăcută atunci când ştii că, la destinaţie, îţi vei putea potoli setea cu un vin bun. Acest gând i-a pus în mişcare încă de la primele ore ale dimineţii pe turiştii veniţi să se bucure pe două roţi de peisajele din Mureş. Mişcarea a fost bună, însă pauzele şi mai şi. Traseul a presupus mai multe popasuri la cramele din judeţ. Turiştii au degustat din vinurile cu tradiţie multiseculară.

Paula Bota, oenolog: "Din ambele plantatii avem feteasca alba este foarte rafinat si foarte placut are 12.5 alcool. Are arome de citrice portocale lămai bergamota are arome florale flori de tei salcam".

Turiştii au parcurs 30 de kilometri pe bicicletă

Acest gen de excursii a luat naştere în 2014.

Pe acelaşi subiect

Szabolcs Tyukodi, organizator: "Cum toate au o tematica si sunt tururi lejere nu este concurs nu e e andurnta si mai mult este să ieşim cu oameni faini sa mâncăm bine sa degustm vinuri si sa aflam despre spiritul locului si despre cultura locului".

Turiştii au parcurs 30 de kilometri pe bicicletă, dar nu s-au plâns. 

"Excursia a fost hardcore, vinul este excelent si e ca o rasplata dupa atata efort si chiar sunt niste vinuri foarte bune" / "E prima data cand venim în Batos foarte foarte fain".

Astfel de excursii sunt din ce în ce mai apreciate de turşti. Pot participa câte zece persoane la o tură. Cine a exagerat cu vinul, poate lăsa bicicleta şi continua excursia într-un microbuz.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Pe două roţi, în drum spre crame. 30 de kilometri pe bicicletă, în toiul verii, apoi îţi potoleşti setea cu un vin bun