Antena Meniu Search
x

EXCLUSIV!!! Ancheta la spitalul Budimex in cazul micutului Ali

Saracia si starea de sanatate a copilului. Asta e explicatia spitalului Budimex pentru ca un copil si-a pierdut vreme de doi ani sansa de a-si gasi o familie care sa-l ingrijeasca

Vezi și

Ali era malnutrit cand a ajuns la Budimex, dar Protectia Copilului Tulcea nu se ocupa de el. Spitalul ar fi trebuit sa anunte Protectia Copilului din Bucuresti si Politia in maximum 24 de ore ca baiatul a fost abandonat. Numai ca, cele 24 de ore s-au transformat in doi ani. Explicatia: o lipsa de comunicare.

Dupa ce Observatorul a prezentat cazul, Ministerul Muncii a facut verificari in spital. Controlul a scos la iveala, din nou, un mare adevar: copiii se pot pierde printre hartii. Angajati care nu stiau legea si interes inexistent pentru destinul unui baietel - o combinatie care a transformat in pacient un baiat care avea nevoie de familie.

O sesizare anonima a scos la iveala ca Ali, un copil sanatos acum, e tinut de doi ani in spital fara ca autoritatile sa stie ca nu mai are parinti si ca trebuie sa-i caute rudele si sa-l introduca in sistemul de adoptii. Povestea lui nu ar fi o exceptie, spun voci din sistemul de protectie sociala. Si asta ar explica de ce din cei aproape 60.000 de copii parasiti de parinti putini sunt trecuti pe lista celor adoptabili.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Ancheta la spitalul Budimex in cazul micutului Ali