Antena Meniu Search
x

Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, după moartea unui copil

E anchetă DSP la Spitalul de urgenţă Bârlad după ce un copil de 10 ani a murit. Băiatul a ajuns pe mâinile medicilor de acolo acum aproape trei săptămâni pentru că se simţea rău.

Vezi și

 E anchetă DSP la Spitalul de urgenţă Bârlad după ce un copil de 10 ani a murit. Băiatul a ajuns pe mâinile medicilor de acolo acum aproape trei săptămâni pentru că se simţea rău. Medicul de gardă le-a spus părinţilor că are indigestie şi i-au trimis acasă. Copilul nu şi-a revenit, aşa că a doua zi oamenii l-au dus din nou la spital. Abia atunci copilul a fost internat. S-a ajuns la concluzia că băiatul are de fapt meningită şi că trebuie trimis la Iaşi, la Boli Infecţioase. Acolo însă, cel mic s-a stins.

Părinţii copilului spun că băiatul lor trebuia internat încă din prima zi când au ajuns cu el la spital. Era vizibil că cel mic se simţea foarte rău. Vărsa, îl durea capul şi avea şi dureri de burtă. Oamenii spun că medicul de gardă l-a consultat pe copil superficial, spunându-le că are indigestie. Le-a dat o reţetă şi i-a trimis acasă, cu menţiunea să revină dacă băiatul tot nu se simte bine. Într-adevăr, şi a doua zi, copilul s-a simţit rău, iar părinţii au chemat o ambulanţă. Au ajuns din nou la spitalul din Bârlad, iar acolo, medicii de pe secţia de Boli Infecţioase au spus că băiatul are, de fapt, meningită.

Pentru că unitatea nu are aparatură necesara, doctorii au decis să fie trimis la Iaşi, pentru ca specialiştii să se ocupe de el. Copilul a stat internat pe secţia de Boli Infecţioase din Iaşi şapte zile, iar apoi a murit. Din cauza meningitei, o arată clar certificatul de deces al băiatului. Acum, părinţii băiatului vor să facă plângere şi la Colegiul Medicilor împotriva medicului de gardă care l-a trimis acasă pe băiat în prima zi, fără să îl consulte în amănunt. Cei de la DSP s-au autosesizat în acest caz şi au început deja o anchetă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Anchetă la Spitalul de Urgenţă din Bârlad, după moartea unui copil