Antena Meniu Search
x

Anchete pentru fraudă în industria media

Mai multe firme care au legatură cu industria media şi cinematografie au fost verificate azi de inspectorii de la fisc şi procurori. Anchetatorii caută urmele unei fraude de 5,4 milioane de lei. Printre firmele vizate de anchetă s-ar afla societăţi care au relaţii cu un trust media din România.

Vezi și

 Spălare de bani şi impozite neplătite. De asta spun procurorii că s-ar face vinovate câteva zeci de persoane şi firme anchetate în dosarul de evaziune.

Anchetatorii vorbesc despre: "Un mecanism prin care s-a produs la bugetul de stat un prejudiciu estimat la 5.400.000 lei. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că sumele de bani spălate se ridică la aproximativ 23.000.000 lei".

Peste 100 de poliţişti au adunat documente contabile la percheziţii în sedii de firme şi locuinţe din Bucureşti şi Ilfov. Adrian Sârbu, fondator al unora dintre companiile suspectate de evaziune a negat că ar fi fost căutat de anchetatori.

"Fiind acasă la ora difuzării informaţilor, m-am pregătit cu emoţie, cafele, fructe şi lichioruri să-i întâlnesc pe cei anunţaţi la televiziunile de ştiri. Căutându-i în toată casa şi negăsindu-i, a trebuit să accept că suntem în 1 aprilie", a spus Sârbu.

Serviciul Român de Informaţii este implicat în operaţiune. La fel şi Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din ANAF.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Anchete pentru fraudă în industria media