Antena Meniu Search
x

Anestezistul de la policlinica din Bacău nu are aviz de practică, dar a făcut zeci de întreruperi de sarcină

Caz incredibil descoperit de autorităţi, în Bacău. Singurul medic anestezist de la policlinica cu plată din oraş, în vârstă de 83 de ani, nu a putut să prezinte echipei de control de la DSP avizul de liberă practică ce se obţine anual de la Colegiul Medicilor.

de Redactia Observator

la 23.03.2019, 12:05

Vezi și

Caz incredibil descoperit de autorităţi, în Bacău. Singurul medic anestezist de la policlinica cu plată din oraş, în vârstă de 83 de ani, nu a putut să prezinte echipei de control de la DSP avizul de liberă practică ce se obţine anual de la Colegiul Medicilor.

Mai mult, nu avea nicio formă de colaborare. Asta în condiţiile în care la unitatea medicală au fost făcute zeci de întreruperi de sarcină, doar în ultima lună.

Inspectorii DSP au cerut lămuriri de la Colegiul Medicilor în acest caz.

Medicul anestezist nu a prezentat la control nici asigurarea de malpraxis şi nici un contract de colaborare sau contract ca şi angajat al policlinicii.

Doctorul, dar şi conducerea unităţii medicale le-au spus inspectorilor că avizul de liberă practică există, dar că nu-l îl aveau atunci, la control. Şi că-l vor prezenta luni. Aşa că inspectorii de la DSP au cerut Colegiului Medicilor să verifice valabilitatea documentului. Şi au descoperit că era expirat de la sfârşitului anului trecut.

Din aceste motive a fost suspendată activitatea de anestezie a policlinicii până la momentul în care vor fi finalizate cercetările respectiv până când se va stabili dacă acest aviz de liberă practică există, aşa cum susţine doctorul şi conducerea policlinicii.

A participat la peste 40 de avorturi

În cadrul policlinicii, medicul, pensionar fiind, a lucrat pe bază de convenţie. Dar tot până pe 31 decembrie 2018. Acum, nu are nicio formă de contract cu policlinica. Unde, numai în ultima lună, s-au făcut peste 40 de avorturi.

În cadrul asistenţei medicale ambulatorii se desfăşoară întreruperi de sarcină la solicitare de către medici specialişti obstretico-ginecologie, anestezie generală sau locală, dar şi de la ATI.

Oamenii din oraş sunt indignaţi şi susţin că medicul ar trebui să stea liniştit la pensie, atâta timp cât nu are actele în regulă şi are şi o vârstă înaintată. În acest caz, băcăuanii se tem pentru siguranţa lor, însă medicul respectiv este singurul anestezist de la policlinica cu plată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Anestezistul de la policlinica din Bacău nu are aviz de practică, dar a făcut zeci de întreruperi de sarcină