Antena Meniu Search
x

Angajații care pot lucra de la distanță și-au mutat birourile pe malul Mării Negre (Video)

Pe plajă, sub umbreluţă, cu marea în faţă şi muzica în surdină. Aşa arată în vremea pandemiei biroul de pe plajă al celor care pot munci la distanţă. Un lux pe care şi-l permit în special IT-iştii, care şi-au luat laptopurile, s-au urcat în rulote şi s-au mutat în Vama Veche. Unde mai pui că jobul de vis e şi bine plătit.

Andreea Filip
de Andreea Filip

la 02.09.2020, 21:54

Vezi și
  • Angajații din IT sunt, în special, cei care au reușit să-și mute birourile pe malul Mării Negre.

Jobul perfect îmbină utilul cu plăcutul. Este principiul după care s-au ghidat tot mai mulţi angajaţi din corporaţii, care au părăsit clădirile de sticlă pentru o rulotă la malul mării. 

Jonathan, IT-ist: E foarte, foarte liniştit, atmosfera un pic happy, un pic alternativ. Sunt foarte relaxat aici. 

De trei săptămâni, britanicul Jonathan a lăsat Clujul şi s-a mutat la Vama Veche. Pandemia i-a adus, paradoxal, libertatea mult-visată. Are birou cu vedere la mare şi nu-i lipseşte nimic. 

Jonathan, IT-ist: Cum e să-ţi muţi biroul pe plajă? E la fel, practic am internet, 4G şi laptop şi panou solar. Şi atât am nevoie. 

E drept, nu oricine poate lucra de la distanţă. Jonathan are un job în domeniul IT, aşa că se numără printre cei norocoşi. La fel şi Raluca, care şi-a semnat singură detaşarea de la Bucureşti la malul mării pe termen nelimitat. 

Raluca: Am plecat din Bucuresti, stăm deja de două zile, iar de plecat nu știu când vom pleca pentru că ne permite timpul.

Horaţiu şi Loren şi-au petrecut toată vara în rulota campată în Vamă. Nu s-au plictisit deloc şi au şi făcut bani. Tot online, din pariuri şi poker. 

Câştigurile biroului de la malul mării sunt însă mult mai multe. 

Horațiu: Cu fiecare zi trăită aici, câștigi o lună în viață. Probabil că o să trăim cu 10 ani mai mult ca media. 

Pe lângă liniștea de care au parte aici, turiștii care au ales să vină cu rulota în Vama Veche au făcut-o și pentru peisajul fenomenal de care au parte zi de zi.

Potrivit statisticilor, IT-iştii sunt cel mai bine plătiţi angajaţi din România, cu un salariu mediu de 7.540 de lei. Desigur, pot ajunge la zeci de mii de lei, în funcţie de companie şi de nivel. Şi mulţi dintre ei îşi permit să transforme în realitate visul de a munci şi trăi viaţa ca vacanţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Angajații care pot lucra de la distanță și-au mutat birourile pe malul Mării Negre (Video)