Antena Meniu Search
x

Angajatorii ar putea plăti facturile la utilităţi ale angajaţilor care lucrează de acasă

Spuneam că noul an vine cu o veste bună pentru angajaţii care muncesc de acasă. Firmele vor putea acoperi o parte din facturile la utilităţi pentru angajaţii care au optat pentru telemuncă. Legea vine după ce mulţi dintre cei şi-au mutat biroul în sufragerie s-au trezit cu facturi mult mai mari la final de lună. 

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 02.01.2021, 13:41

Vezi și
  • Angajaţii care lucrează de acasă ar putea primi câte 400 de lei pentru a-şi plăti facturile la utilităţi.

Începând din 2021, angajatorii vor acoperi facturile la utilităţi pentru angajaţii care lucrează de acasă. Salariaţii ar putea primi până la 400 de lei/lunar. Sumele nu sunt impozabile şi pot fi alocate fără documente justificative din partea beneficiarilor.

Legea 296/2020, care prevede faptul că angajatorul va acoperi facturile la utilităţi pentru angajaţii care lucrează de acasă, a fost publicată în Monitorul Oficial. 

Salariaţii care muncesc în regim de telemuncă vor putea primi cel mult 400 de lei de la angajatori pentru a-şi plăti facturile la utilităţi (energie, apă, încălzire, internet etc). De banii aceştia angajatul îşi poate cumpăra şi mobilier sau echipamente de lucru, conform legii.

Sumele acordate angajatorilor nu sunt impozabile

Firmele le vor putea oferi telesariaţilor banii pentru utilităţi fără ca aceştia să fie nevoiţi să aducă documente justificative.

Sumele acordate nu sunt impozabile, nu se cuprind în baza de calcul pentru contribuţii sociale, iar aceste cheltuieli sunt deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, prevede Legea 296/2020, publicată în Monitorul Oficial la 21 decembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Angajatorii ar putea plăti facturile la utilităţi ale angajaţilor care lucrează de acasă