Antena Meniu Search
x

ANUNȚ important de la MAE pentru românii care merg în Germania. Avertismentul este valabil până în anul 2018

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc în Germania că, începând cu luna noiembrie, se prelungesc controalele la frontieră.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Germania că, începând cu luna noiembrie, se prelungesc, timp de șase luni, controalele la frontiere.

Este vorba despre controale la frontiera terestră (rutieră și feroviară), aeriană și maritimă și avertismentul este valabil până la data de 11 mai 2018.

Potrivit unui comunicat al MAE transmis Agerpres, cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Berlin: +493021239555, +493021239514 și +493021239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României la Berlin: +4916090884680.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://berlin.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Sursa: Agerpres

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » ANUNȚ important de la MAE pentru românii care merg în Germania. Avertismentul este valabil până în anul 2018