Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Apa colorata cu chimicale in loc de ulei

Consumatorii sunt usor de pacalit, pentru ca falsurile imita perfect produsele originale. Specialistii au descoperit ca pietele romanesti sunt pline de produse contrafacute

de Redactia Observator

la 14.05.2013 , 19:54

Producatorii pun pe primul loc buzunarul propriu si apoi sanatatea clientului. Comerciantii isi pun cuvantul la bataie si astfel vand zeci de sticle de ulei in fiecare zi. Un pret foarte bun si o marfa de firma reprezinta reteta cea mai buna pentru a atrage clientii naivi.

Cand sunt intrebati de producator nu stiu nimic, pentru ca de multe ori sub eticheta unei firme mari se ascunde o marfa contrafacuta care se apropie mai degraba de tabelul lui Mendeleev si nu de un produs pe care-l poti manca. Dovada sunt descoperirile socante facute de laboratoarele autoritatilor de protectie a consumatorilor.

"Este teoretic o proba de ulei, dar in momentul cand sticla a fost desfacuta s-a constatat o vascozitate similara cu a apei doar culoarea de cea apropiata unui ulei si in urma analizelor de laborator s-a constatat ca este apa colorata cu tartrazina". Astfel, uleiul care la prima vedere nu se deosebeste deloc de cel fabricat de un mare producator de pe piata romaneasca este mai degraba o solutie de apa cu chimicale, deloc buna la prajit cartofi.

Vezi și

Lista cu produse false este lunga si aprope de necontrolat. "Am gasit produse pe care era mentionat un continut de un kilogram de file de peste si de fapt continutul real al pestelui a fost de 600 de grame restul fiind glazura de gheata". Asa se face ca in fiecare an inspectorii de la Protectia Consumatorului confisca tone de marfa si dau amenzi de milioane de euro falsificatorilor.

"In domeniul carnii si al produselor din carne 30% din esantioanele prelevate nu respectau continutul de umiditate", a declarat Mirona Daia, director al directiei de control ANPC. Mai exact in loc de carne, consumatorul plateste scump apa in exces din mezeluri.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Apa colorata cu chimicale in loc de ulei