Antena Meniu Search
x

Apa contaminata cu E-coli, la o scoala dintr-o localitate din judetul Dambovita

Intr-o localitate din judetul Dambovita, mai multi parinti au aflat ingroziti ca-si pun in pericol copiii de fiecare data cand ii trimit la scoala. De ce? Pentru ca apa de la robinet este infectata cu bacteria E-coli.

Vezi și

In urma cu o luna si jumatate conducerea scolii Bungetu din comuna Vacaresti a aflat ca apa este infectata cu bacteria E-coli. De cand… nu se stie! Profesorii au pus totusi afise prin care anunta acum pericolul. “Am dus la inceputul anului, au iesit bune analizele si dupa aceea, cand au venit dansii atunci au constatat ca avem apa infestata”, a declarat Nicolae Geru, director adjunct la Școala “Iancu Vacarescu” Bunget .

Scoala se alimenteaza cu apa dintr-un put sapat prin anii '80 in curte. La doar cativa pasi de santul de pe marginea drumului. Nu ar fi de mirare ca apa murdara sa se infiltreze in fantana si astfel, toti microbii sa ajunga in apa copiilor.

Conducerea DSP, care a facut analiza apei, s-a ingrozit cand a vazut rezultatele. Au dat sanctiuni, dar degeaba. “Daca aceste operatiuni se faceau profilactic, de cel putin doua ori pe an, probabil aveau o apa cat mai aproape de parametri de potabilitate”, a precizat Gabriela Neagu, director adjunct DSP Dambovița

Primarul din localitate ridica din umeri. Spune ca nici macar nu stia de problema scolii din urbea lui. “Deci in primul rand apa, asa cum spuneti dumneavoastra, daca se adevereste ca e adevarat este o problema”, a mentionat si Romica Stoica, primarul comunei Vacaresti

Chiar daca nu beau din apa infestata, elevii sunt totusi pusi in pericol. Macar si pentru faptul ca e folosita pentru spalarea merelor, cele pe care copiii le primesc zilnic la scoala.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Apa contaminata cu E-coli, la o scoala dintr-o localitate din judetul Dambovita