Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Apa galbenă de la Sarcău conține 15 minerale și ajută în afecțiunile reumatice

Cele mai faimoase băi termale din ţară au concurenţă puternică! La numai 50 de kilometri de Băile Felix, în Sarcău, turişti din toată lumea au început să descopere beneficiile unui alt complex cu ape termominerale unice.

de Redactia Observator

la 01.09.2018 , 21:39

Cele mai faimoase băi termale din ţară au concurenţă puternică! La numai 50 de kilometri de Băile Felix, în Sarcău, turişti din toată lumea au început să descopere beneficiile unui alt complex cu ape termominerale unice.

În apa opacă, de culoarea ceaiului negru, se înghesuie zilnic sute de oameni. Cândva doar o mlaştină în care localnicii obişnuiau să se scalde, locul a devenit acum obiectiv turistic vânat deopotrivă de români şi de străini. 

Toţi sunt de părere că apa miraculoasă din Sarcău le ia durerea cu mâna.

Vezi și

Pe nimeni nu pare să deranjeze mirosul înţepător al bazinelor sau culoarea neobişnuită a apei. Considerată unică în România, conţine în jur de 15 minerale.

Bogată în sare, sulf, calciu, magneziu şi iod, este perfectă pentru cei care suferă de reumatism, afecţiuni ginecologice, spondiloză sau hernie de disc. 

Chiar şi copiii se bucură de beneficiile miraculoase ale apei termominerale sărate. 

Antonia Iacob, medic specialist: "Durata unei băi trebuie să fie de aproximativ de 30 de minute, cu pauze de două ore între două băi consecutive şi nu se recomandă  mai mult de trei băi pe zi."

Între reprizele de înot, oamenii au parte de tratamente, masaj şi gimanstică medicală. 

Localitatea aflată la 50 de kilometri de Băile Felix a înflorit după ce o familie din zonă a amenajat aici o bază de agrement cu două bazine interioare şi 4 exterioare.

Adrian Patlau, administrator complex touristic Sarcau: "Apa este de o unicitate extraordinară. Este o compoziţie foarte concentrată."

În sezonul cald, complexul atrage zilnic peste 500 de vizitatori. Preţul unui bilet este de 15 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copiii peste 14 ani.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Apa galbenă de la Sarcău conține 15 minerale și ajută în afecțiunile reumatice