Antena Meniu Search
x

Aproape 150.000 de români și-au căutat un loc de muncă în octombrie

După mai multe luni amorţite pe piaţa muncii, toamna aduce un record de aplicări. Vorbim de cel mai mare interes pentru un loc de muncă de mai bine de două decenii. Asta arată un studiu făcut de una dintre cele mai mari platforme de recrutare online. Iar criza sanitară şi-a pus amprenta şi pe preferinţele românilor în ceea ce priveşte locul de muncă. Anul acesta, interesul a fost aproape exclusiv pentru joburile din ţară, chiar dacă ofertele angajatorilor străini sunt în creştere de la lună la lună. Oamenii se tem să mai plece să muncească în străinătate, aspect ce creşte competiţia pentru locurile de muncă din ţară.

de Redactia Observator

la 03.11.2020 , 13:10

  • Aproape 150.000 de români și-au căutat un loc de muncă în octombrie.
  • Companiile au pus peste 30.000 de locuri de muncă la bătaie în octombrie.

Dacă în anii trecuţi vorbeam despre un deficit acut de forţă de muncă pe piaţa din România, căci cei mai mulţi alegeau să plece să muncească în străinătate, acum observăm o competiţie acerbă în ţară.

Avem un record al ultimilor 21 de ani în ceea ce priveşte numărul de solicitări de locuri de muncă. Concret, vorbim în total de 1,4 milioane de aplicări pe una dintre cele  mai mari platforme de recrutare online, într-o singură lună. Interesant este însă că interesul pentru job-urile din străinătate a fost mai mic de 2%.

Concret, aproape 150 de mii de români au fost în căutarea unui loc de muncă, iar dintre aceştia 30 de mii au fost candidaţi noi.  

Vezi și

Interes este şi din partea companiilor care îşi doresc să angajeze într-un ritm mai alert. Peste 30 de mii de joburi noi au fost postate în luna octombrie, fiind cel mai mare număr de locuri noi de muncă scoase la concurs în decursul unei luni, din ultimul an.

Şi, după cum observăm, domenii precum transport, vânzări, logistică sau relaţii cu clienţii au cea mai mare nevoie de oameni.

În ceea ce-i priveste pe candidați, tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani rămân segmentul cu cea mai mare creștere de la o lună la alta. Totuşi, per total, cel mai mare număr de aplicări vine din partea candidaților cu vârste între 25 și 35 de ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Unde petreceţi minivacanţa de Rusalii?
Observator » Stiri sociale » Aproape 150.000 de români și-au căutat un loc de muncă în octombrie