Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Aproape 2000 de studenţi vor ajuta cadrele medicale din spitalele suport COVID-19

Aproape 2.000 de studenţi vor ajunge de pe băncile facultăţii direct în prima linie din spitale. Cei mai mulţi sunt entuziasmaţi dar, din păcate, unii au renunţat înainte de a începe, nemulţumiţi că au fost trimişi în provincie.

de Ema Schweninger

la 27.11.2020 , 20:53

  • În jur de 2000 de studenţi vor ajuta cadrele medicale în lupta împotriva coronavirusului
  • Mulţi dintre aceştia sunt nemulţumiţi că au fost repartizaţi la unităţi medicale din provincie

Mihai Marcu îşi doreşte să devină medic ATI, aşa că s-a înscris imediat pe lista studenţilor care vor ajuta în spitale, în pandemie. Tânărul fost repartizat să lucreze în Spitalul Judeţean din Buzău şi abia aşteptă să înceapă lucrul.  

Mihai Marcu, student la Medicină: Este de datoria noastră să fim un suport pentru colegii noştri mai experimentaţi.

Studenţii vor primi 2.500 de lei pe lună. Iar mesele şi cazarea vor fi asigurate. Pentru mulţi, toate astea nu au mai contat când au aflat unde au fost repartizaţi. 

Vezi și

Adrian este într-o astfel de situaţia. În vară, a fost voluntar în secţia COVID de la Institutul Marius Nasta din Bucureşti, dar nu a intrat în zona roşie. Discuta la telefon cu bolnavii despre simptomele pe care le aveau şi actualiza fişele lor. Când a auzit că se caută iar voluntari s-a înscris fără să stea pe gânduri. 

Adrian Neculai, student la Medicină: Am spus că vreau să fiu voluntar şi am menţionat şi experienţa pe care am acumulat-o până acum la Marius Nasta şi, din păcate, am fost repartizat la un spital din Călăraşi. 

Studentul şi-ar fi dorit să lucreze într-un spital din Capitală, aşa că deocamdată nu va semna contractul. 

Adrian Neculai, student la Medicină: Temerea mea este că programul de la spital se va suprapune cu programul de la Universitate şi când voi reveni să aflu că am restanţe şi examene pe care le-am pierdut pentru că nu am fost prezent. 

Cea mai mare nevoie de voluntari e în Bihor. Se caută 184 de studenţi. Peste 100 de tineri vor şi spitalele din Constanţa, Bucureşti şi Arad.  

Spitalul Floreasca din Capitală a cerut 36 de studenţi care să dea o mână de ajutor în Unitatea de Primiri Urgenţe şi la terapie intensivă. A primit 18. Conducerea a decis ca întâi, tinerii să ajute în zona verde, adică unde nu sunt pacienţi infectaţi cu noul coronavirus. Apoi, în cea roşie. 

Bogdan Opriţa, şeful UPU, Spitalul Floreasca: Ne vor ajuta ca asistenţi debutanţi. Vor învăţa să efectueze electrocardiogramele, să monitorizeze bolnavii, să pregătească tratamentele injectabile.

Nevoia de personal e cu atât mai mare cu cât cadrele medicale sunt epuizate. La Floreasca, 2 asistenţi şi un brancardier care fuseseră angajaţi în timpul stării de alertă au plecat. 

Ema Schweninger Like
Comentarii


Întrebarea zilei
SONDAJ: Aţi folosit un Advent Calendar în perioada sărbătorilor de iarnă?
Observator » Ştiri sociale » Aproape 2000 de studenţi vor ajuta cadrele medicale din spitalele suport COVID-19