Antena Meniu Search
x

Aproape 7,7 milioane de români trăiesc în pragul sărăciei. Un raport al Curţii de Conturi scoate la lumină date îngrijorătoare

Tinerii, familiile cu copii, persoanele cu handicap sunt printre cei care se confruntă cu cele mai mari probleme.

Vezi și

Tinerii, familiile cu copii, persoanele cu handicap sunt printre cei care se confruntă cu cele mai mari probleme. Un nou raport al Curţii de Conturi a scos la iveală date îngrijorătoare în privinţa nivelului de trai din ţara noastră, in conditiile in care rata sărăciei este în scădere.

Potrivit raportului Curţii de Conturi, peste 7,5 milioane de români se aflau în 2016 în risc de sărăcie şi excluziune socială, în creştere cu 259 mii de persoane faţă de 2015 şi în scădere cu 349 de mii de persoane faţă de 2014. Altfel spus, 38,8% din totalul locuitorilor ţării trăiesc în risc de sărăcie.

Aproape 1,8 milioane de români trăiesc în sărăcie relativă. Raportat la populaţia totală a României, rata în 2016 a fost de 25,3%. S-a înregistrat o uşoară scădere faţă de 2015, dar o creştere faţă de 2014. 

Comisia Europeană a concluzionat că sărăcia este în scădere în România, se mai arată în raport, însă nivelul de inegalitate a veniturilor este unul dintre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. 

România a cheltuit 11,7 miliarde de lei cu asistenţa socială în 2016, mai mult cu 18% faţă de 2015 şi cu 44% mai mult faţă de 2014. 

Cei mai mulţi bani s-au cheltuit cu alocaţiile copiilor, 4,4 miliarde de lei. Pentru indemnizaţiile pentru creşterea copilului au fost alocate 2,3 miliarde de lei, în timp ce ajutorul social a însumat 815 milioane de lei. Iar alte 526 de milioane de lei au mers către alocaţiile pentru susţinerea familiei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Aproape 7,7 milioane de români trăiesc în pragul sărăciei. Un raport al Curţii de Conturi scoate la lumină date îngrijorătoare