Meniu
Search
x

24 de localităţi din Arad trăiesc printre munţi de gunoaie. Deşeurile menajere nu au mai fost colectate de câteva săptămâni

Deşeurile menajere nu au mai fost colectate de câteva săptămâni în comune şi oraşe, în Arad. Din cauza unor datorii neachitate, firma care deţine staţiile de transfer refuză să mai preia gunoiul de la cei care îl colectează.

De Redactia Observator la 09.05.2019, 17:32
Vezi și

Deşeurile menajere nu au mai fost colectate de câteva săptămâni în comune şi oraşe, în Arad. Din cauza unor datorii neachitate, firma care deţine staţiile de transfer refuză să mai preia gunoiul de la cei care îl colectează. Cei mai afectaţi sunt însă localnicii, care trebuie să trăiască zilnic într-un miros insuportabil de gunoi.

În oraşul Lipova, aproape că nu există colţ din jurul blocurilor care să nu fie plin de gunoaie. Mormanele de saci au acoperit pubelele, iar oamenii sunt nevoiţi să lase resturile menajere în afara tomberoanelor.

Totul a început în urmă cu o lună, când acţionariatul firmei care colectează gunoaiele a fost schimbat imediat după câştigarea licitaţiei. Însă, odată cu această modificare, au început problemele.

Lucrator colectare: Datorită faptului că există o discordanţă între noul acţionariat şi firma la care noi trebuie să depozităm gunoiul, lanul a rămas în maşini, neacceptându-ne depozitarea lui la rampa de gunoi.

Cei care au cel mai mult de suferit sunt locuitorii oraşului. Mirosul este greu de suportat, mai ales că pubelele sunt la câţiva metri de blocuri sau de grădiniţe. Edilii locali caută acum soluţii rapide de rezolvare a problemei.

Mircea Jichici, primar Lipova: Doamna prefect ca şi măsuri, ne-a convocat luni la o şedinţă. A convocat comitetul pentru siutaţii de urgenţă al judeţului Arad, la care au fost toţi factorii de decizie. S-au dispus nişte măsuri dar deocamdată se pare că nu am ajuns la rezolvarea cazului. 

Razvan Cadar vicepres CJ Arad: Dacă nu vor ajunge la un consens, vom lua măsurile legale care se impun. 

Dacă situaţia nu va fi rezolvată curând, Prefectura Arad va rezilia contractul cu firma care a câştigat licitaţia pentru colectarea gunoaielor. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » 24 de localităţi din Arad trăiesc printre munţi de gunoaie. Deşeurile menajere nu au mai fost colectate de câteva săptămâni