Antena Meniu Search
x

Portret de criminală în serie. Ce spun anchetatorii şi psihiatrii despre Magdalena Şerban, ucigaşa de la metrou

Are 36 de ani şi profilul unui criminal în serie. Magdalena Şerban, ucigaşa care a şocat întreaga ţara, îşi vâna victimele printre femei.

Vezi și

Are 36 de ani şi profilul unui criminal în serie. Magdalena Şerban, ucigaşa care a şocat întreaga ţara, îşi vâna victimele printre femei. Cele două tinere atacate la metrou aveau trăsături asemănatoare, spun anchetatorii. La audieri, ucigaşa a declarat că a fost exploatată în străinătate de o femeie cu aceleaşi semnalmente. 

Inteligentă şi organizată. Aşa au descris-o anchetatorii pe ucigaşa de la metrou. Şi totuşi, la audieri, au fost momente când părea incoerentă. A povestit că a fost exploatată în Spania, iar anchetatorii cred că şi-a ales victimele după trăsăturile agresoarei din străinătate. Pentru a se răzbuna.  

Aşa ar fi început să urască femeile tinere, cu anumite semnalmente. Îşi alegea victimele după tiparul celei care ar fi abuzat-o. În primele ore de audieri, a refuzat să colaboreze cu poliţistele. 

Magdalena Şerban plecase de nouă ani din localitatea natală, Craiova. A lucrat în străinătate, iar mai apoi, s-a stabilit în Capitală. Femeia de 36 de ani locuia în acest centru social. Avea câteva colege de cameră şi cei care o cunosc spun că nu le-a dat niciodată nimic de bănuit. 

Pe acelaşi subiect

Şi totuşi, ceva a declanşat setea de a ucide. În câteva ore, a atacat cel puţin două femei. Iniţial, reprezentanţii Metrorex au anunţat o tentativă de sinucidere. Abia câteva minute mai târziu, s-a răspândit vestea că o criminală în serie e liberă. Poliţiştii au împânzit Capitala, într-o mobilizare rară. În timp ce, pe internet, sute de oameni i-au ajutat cu informaţii. Au fost cinci ore de teroare pe străzile Bucureştiului şi tot atâtea de revoltă în spaţiul online. La ora 1 dimineaţa, o echipă de cinci ofiţeri au capturat-o. 

"Dintr-un autobuz de noapte am observat coborând o persoană care avea aceleaşi semnalmente cu cele ale suspectei. La prima vedere ea avea dubii la faptul că cei 5 poliţişti civili chiar ar fi de la poliţie şi a scos instantaneu telefonul că vrea să sune un posibil avocat. Ea susţinea că sună un avocat, dar apela nişte numere care apelantul nu a răspuns.", povestesc cei care au capturat-o.

Mecanicul trenului, primul care a văzut scenele şocante, are nevoie acum de ajutor psihologic: "Eşti om până la urmă şi te doare. E cineva, e un suflet. Aţi văzut cum stau pe marginea peronului cu căştile în urechi. Ţi-e frică să intrii la peron, nu ştiu ce pericol îi paşte."

Psihiatrii trag un imens semnal de alarmă. Gabriel Diaconu: "Arma crimei e un metrou. De acum încolo, în fiecare dimineaţă, toţi ceilalţi cetăţeni, când vine trenul, se vor uita ca la un târnăcop în mişcare. Se uită stânga, se uită dreapta, şi dacă cineva se aproprie la mai puţin de, nu ştim cât, pentru că toţi stau buluc, poate să fie ca un chibrit într-o încăpere plină de gaz metan."

În trecut, ucigaşa îşi atacase chiar şi mama şi fratele, spun surse din anchetă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Portret de criminală în serie. Ce spun anchetatorii şi psihiatrii despre Magdalena Şerban, ucigaşa de la metrou