Antena Meniu Search
x

Masca de protecţie a devenit obligatorie şi în aer liber, în Argeş

În judeţul Argeş oamenii trebuie să poarte masca de protecţie atunci când ies din casă, indiferent de oră sau loc.

de Redactia Observator

la 29.07.2020, 10:57

Vezi și
  • În Argeş, apar zilnic aproximativ 100 de cazuri noi de coronavirus.
  • Numărul paturilor de la ATI e în continuă scădere.

Mai mult, edilii locali au scurtat deja programul localurilor. Iar după ce au luat toate deciziile necesare, le-a mai rămas o singură problemă de rezolvat. Măştile pentru cei care au o situaţie financiară dificilă.

De ieri dimineaţă, doar cei care merg singuri pe stradă sau cu un însoţitor vor scăpa de purtarea măştii. Exceptaţi sunt doar copiii sub cinci ani. Iar cine ignoră regula, plăteşte între 500 şi 2 mii 500 de lei. Edilii locali s-au gândit şi la oamenii fără posibilităţi materiale.

Emilian Soare, prefect de Arges: Cetățenii care nu își permit să folosească o mască sau să schimbe atât de des masca. Să găsim soluții complementare prin care să îi putem ajuta să obțină aceste măști.

Însă mesajul prefectului nu s-a auzit şi la primăria din Piteşti.

Constantin Cornel Ionică, primar Argeş: La varianta asta nu ne-am gândit. dar ne am gândit că trebuie să luăm toate măsurile care de altfel sunt binevenite. Ne vom gândi dacă vom distribui, dacă vom face ceva.

Autorităţile din Argeş au identificat şi sursele de focare. Este vorba despre terase, târguri, piscine şi zone pietonale aglomerate. În plus, au impus cazinourilor şi fast-food-urilor să se închidă mai devreme.

Iar în autobuze nu vor mai avea voie pasageri în picioare, iar şoferii nu vor pleca din staţie până când nu se vor asigura că toată lumea poartă mască.

De asemenea, autorităţile locale au interzis horele şi orice alt dans care încalcă distanţarea fizică. Partea bună este că, în judeţul Argeş, nu s-a închis nicio localitate.

Emilian Soare, prefect de Arges: Nu considerăm în acest moment că izolarea și carantina sunt soluții eficiente în județul Argeș. Orice operator economic care nu respectă legislația în vigoare va fi amendat și închis pentru 14 zile.

În judeţul Argeş, apar zilnic aproximativ 100 de cazuri noi de coronavirus, iar numărul paturilor de la ATI e în continuă scădere. În consecinţă, la Spitalul Judeţean a sosit, la suport, un TIR de terapie intensivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Masca de protecţie a devenit obligatorie şi în aer liber, în Argeş