Antena Meniu Search
x

Video Armata Română are o nouă promoţie de luptători în Forţele pentru Operaţii Speciale

Armata are, din această săptămână, o nouă promoţie de luptători în Forţele pentru Operaţii Speciale. Sunt pregătiţi să lupte la fel de bine pe teren muntos, accidentat sau în zone mlăştinoase. Sunt antrenţi să improvizeze când e nevoie şi au, cu toţii, o capacitate ieşită din comun de rezistenţă la stres şi la efort fizic prelungit.

de Redactia Observator

la 17.07.2021, 08:58

Vezi și
  • 24 de luptători au absolvit cursul Şcolii de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Speciale.

El este şeful de promoţie al Şcolii de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale. Când a primit felicitările de la superiori, a fost scos în faţa formaţiei nu după nume, ci după numărul pe care l-a purtat în lunile de instruire. Pentru că identitatea oricărui luptător din această armă trebuie să rămână ascunsă.

Şef de promoţie: Vreau mai mult, vreau să ajung într-o structură operațională, să plec în misiuni internaționale, să mă specializez cât mai mult. Toți colegii mei de aici sunt oameni care țintesc foarte sus.

E a treia promoţie de luptători ai şcolii din judeţul Braşov. Din 85 de candidaţi, doar 24 au rezistat până în ziua absolvirii. Pentru că, în Şcoala Forţelor pentru Operaţii Speciale important este nu câţi termină cursul, ci cât de buni sunt absolvenţii.

Şef de promoție: Te trezeai noaptea că trebuie să mergi 20 de kilometri, chiar dacă nu se spunea asta.

Pe acelaşi subiect

Absolvent SIFOS: Aveam de căutat niște puncte prin pădure și am rămas blocat într-un stufăriș. Acolo a fost un momenent de declin, pentru mine.

Cursul de la Şcoala de Instruire a Forţelor pentru Operaţii Speciale a durat 11 luni

Alergări pe distanţe necunoscute, marşuri, topografie şi multe alte încercări pe care orice absolvent a fost forţat să le depăşească. Limitele împinse până la extrem ca la orice oră din zi şi din noapte să fie pregătiţi.

Colonel Daniel Gavra, comandant SIFOS "Burebista" Brașov: I-am trecut prin toate mediile de instruire pe care le-am avut la dispoziție, pe teritoriul României. Vorbim aici de pădure, vorbim de deltă, de litoral, Dobrogea, vorbim de zonă muntoasă, i-am atestat parașutiști militari.

Cursul a durat 11 luni. La festivitatea de la finalul cursului, fiecare din cei 24 de absolvenți a primit câte un pumnal dacic, în semn de apreciere pentru rezistența și forța care i-au făcut luptători într-una dintre structurile de elită ale Armatei Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Armata Română are o nouă promoţie de luptători în Forţele pentru Operaţii Speciale